Декоративно езерце | Art senses – артистични идеи за интериор и градина

9
Добави коментар

Направи си сам градинско езерце!

Прекрасен и относително лесен начин да си създадете воден кът в градината! Всичко, от което се нуждаете са стара гума от камион, трактор или друг тип техника. Ако не държите на кръглата форма на вашето градинско езерце, може да използвате всяка ненужна рамка – стар шкаф, легло, гардероб и т.н., на които трябва да отстраните вратите и/или всички стърчащи метални части.

Изкопавате, в избраното от вас място за декоративното езерце, дупка с размерите и формата на гумата или другата рамка, която сте избрали. Дълбочината трябва да е с около десетина сантиметра по-малка от широчината на гумата или рамката.
Утъпква се дъното на изкопаното пространство за да няма остри режещи ръбове на камъчета или стърчащи предмети. Може да се посипе с пясък за основа.
Поставя се избраната гума / рамка като горният ръб трябва да е над нивото на околната почва. Ако използвате гума е добре да изрежете със зеге бордът между вътрешният и външният диаметър на гумата, за да увеличите повърхността на бъдещото езерце.
Така полученото заградено пространство се покрива с дебел полиетилен, като се уверявате, че найлоновото покритие приляга свободно в дълбочина. Може да се използва цветен полиетилен или ако е прозрачен, под него да се положи цветна текстилна основа. Препоръчително е двупластово покритие.
Външният край на найлона се вкопава от външната страна на получената форма, а ако е необходимо, излишната част се изрязва.
Върху полиетиленовото дъно на езерцето се посипват камъчета или пясък, които е добре да бъдат предварително измити от фини частици на течаща вода.
Така оформеното езерце се напълва с вода и се оставя 24 часа, за да се уверите, че няма пробиви и течове.
Страничният ръб се покрива с по-големи камъни, плочи, глинени парчета или друг вид декорация по избор.
Вашето градинско езерце е готово и трябва да решите как да го аранжирате!

аранжиране, аранжиране на градина, градина, двор, декоративен фонтан, декоративно езеро, декоративно езерце, декорации, декорации за градината, декорация, декориране, езеро, езеро от гума, езеро с найлон и гума, езерце, езерце в градината, езерце в двора, езерце от гума, идеи, идеи за вилата, идеи за градината, идеи за двора, идеи за дома, идеи за къщата, идеи за украса, изкуствен фонтан, изкуствено езеро, изкуствено езерце, интересни идеи за градината, камък, камъни, къща, направи си езерце, направи си сам, плочи, идеи за дома, интериорен дизайн, обзавеждане, интериорни идеи, идеи за дизайн, модерен дом, идеи за декорации, артистични идеи