Искате ли да имате плоско коремче? | Teenproblem.net

1
Добави коментар

Всеки човек иска да се радва на красиво, слабо и стегнато тяло. Някои го имат по природа, други се радват на такова, благодарение на диетите и тренировките, които спазват, а трети са си пълнички и са свикнали с това. Ако искате това лято да не се срамувате на плажа и да не си купувате предимно широки дрехи, целящи да скрият излишните ви килограми, променете хранителния си режим и започнете да спортувате. Сега денят е значително по-голям и ще имате повече време за тренировки.

 

Много от нас са чували, че е хубаво сутрин да се пие топла вода с мед и/или лимон, за да се прочисти организмът и да се засили метаболизмът. Но колко го правят?

 

 

Ако искате да отслабнете и да забравите за „стърчащото“ си коремче, намалете консумацията на млечни продукти и забравете за тези, които са с висока масленост. Много хора се оплакват от подуване на стомаха, а една от причините за това е консумацията на сладки неща, които са със сметана, прясно или кисело мляко.

 

Някои хора притъпяват глада си, като дъвчат дъвки. Това обаче е вредно за здравето. От една страна може да си докарате гастрит, язва или друг подобен проблем, от друга страна коремът ви се подува, защото поглъщате излишен въздух, докато дъвчете поредната дъвка.

 

Наблегнете на консумацията на ананас и папая. В тези плодове се съдържа бромелаин, който помага за разграждането и смилането на белтъците и по този начин помага срещу подут корем.

 

Старайте се да се храните бавно и да дъвчете хубаво. Хората, които се нахвърлят на храната като невиждали, често страдат от подут корем и проблеми със стомаха. Хранете се бавно, за да не си вредите на здравето, а и за да може мозъкът да има достатъчно време, за да установи, че вече сте сити и да не ядете повече, отколкото е нужно.

 

Освен на храната, ако наистина искате да се радвате на привлекателно тяло, трябва да обърнете внимание и на тренировките. В никакъв случай обаче НЕ спортувайте нещо насила. Има толкова много различни спортове, просто трябва да опитате няколко, преди да разберете кой ви доставя най-голямо удоволствие. Ако третирате без желание, в най-скоро време ще престанете и отново ще натрупате излишни килограми. А вие не искате това, нали?