Искате ли да станете менталист?

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Това не става много лесно, но можете да опитате, например да внушавате или да четете мисли, като започнете с нашите първоначални съвети.

И така, пригответе се за първия урок – теоретично седите срещу човек, на когото искате да внушите някаква мисъл или да разберете какво мисли по даден въпрос, по който той не би искал да говори. Първо – трябва да сте сигурен, че можете да внушавате. Това означава да овладеете духа си, да се вгледате в себе си и да придобиете 100% увереност. (Менталист е измислен термин за телевизионния сериал, който означава „човек, използващ остър ум, хипноза и внушения, за да бъде майстор в манипулирането на мисли и поведение”).

Второ – трябва да имате ясен и разбираем глас с изчистена дикция, ако трябва тренирайте известно време тембъра си и темпото на говорене – не трябва да повишавате тон и да говорите бързо.

Трето – отпуснете се максимално, освободете ума си от всякакви странични мисли, пригответе се все едно ще правите медитация.

Четвърто – гледайте човека пред вас право в очите със спокоен поглед, но без да го притеснявате, т.е. не настойчив взор, а просто съсредоточен. Ако трябва потренирайте пред огледалото.

Пето – започнете да давате насоки на човека пред вас, като за начало му кажете нещо лесно, което да изпълни, например, „сложете дясната си ръка на масата”. Ако той направи точно така, значи вече можете да започнете вашите внушения. Ако, обаче, постави на масата лявата си ръка – означава, че той проявява обратна реакция. В този случай е малко по-трудно, защото трябва да коригирате това, което искате да му внушите, като говорите обратното.

Шесто – бъдете спокойни и решителни и не влизайте в диалог с човека срещу вас. Дори той да се опита да подхване дискусия, не му отговаряйте. Не се изнервяйте, не местете погледа си, продължавайте да се държите уверено и не правете изражения с лицето.

Седмо – за да внушите основната мисъл на своята теза, започвайте изречението с АЗ или ЗА МЕН. Например, „за мен ще бъде удоволствие, ако ти направиш ……или се съгласиш да извършиш ….” или „Аз в такава ситуация бих направил (това и това)”

Осмо – започнете разговора на ежедневна, банална тема, за да го накарате да слуша и да ви гледа. Не се извинявайте – просто изказвайте мнение самоуверено, ненатрапчиво с контролиран глас.

Девето – не правете никакви коментари на казаното от него и никакви анализи, за да не го разсейвате от поставената цел.

Десето – изразявайте положителна позиция и разбиране за това, което той споделя – така го „успивате” по-бързо. Предварително трябва да знаете какво искате да му внушите и в никакъв случай не правете внушения за лоши действия или мисли! Това може да се обърне срещу вас в последствие!