Истини за мъжете, които всяка жена трябва да знае – Edna.bg

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Забелязвам, че повечето проблеми в отношенията са свързани с факта, че ние жените просто не разбираме мъжете. И ако ти не знаеш как да караш кола, рискът да имаш проблеми на пътя е доста висок. Същото правило важи и за отношенията.

Вярвам, че ако знаеш повече истини за мъжете, връзката ти ще стане много по-качествена и дълбока.

1. Мъжете се мотивират и се развиват от собствените си цели и постижения.

Ако той няма цел и е обсебен от жена си, тогава тя спира да го уважава и няма доверие към него. Освен това мъжете, които имат конкретни цели в живота, са много по-привлекателни за жените. Ако той няма цел и не си намери мисията – внимавай, този мъж няма да може да ти даде това, от което имаш нужда, преди да „намери себе си“!

2. Мъжете много се страхуват от жените и особено от женския гняв и точно затова често бездействат.
Ако той постоянно получава неодобрение за своите действия, той разбира, че каквото и да стори е грешно и по-добре да не прави нищо. Така става пасивен и бездействащ, или просто бяга. Но в такъв случай е важно да слагаме граници и да показваме какво искаме и какви нужди имаме. Но не го обвинявай. Винаги започвай с думите: „Аз се почувствах…“ и НИКОГА НЕ КАЗВАЙ: „ТИ СИ ВИНОВЕН!“.

3. Мъжете не трябва да изразяват своите чувства и емоции чрез думи.
Но… те показват своите чувства с действия. Думите в мъжкия свят не означават нищо. Прочети това изречение няколко пъти, докато го усетиш. В женския свят е точно обратното. Мъжете могат да кажат колко много те обичат, но да не правят нищо за теб. Наблюдавай действията, ако искаш да разбереш какво той наистина чувства към теб – само те са истински. Мъж, който истински те обича, ще го докаже с конкретните действия, това правило няма изключение.

4. Мъжете не могат да правят секс, ако са ядосани или уплашени.
За да го усетиш, ще ти кажа – спомни си как се чувстваш, когато си изгубила, нямаш доверие или си обидена. Всички хора са сексуални в по-голяма или по-малка степен. И ако той системно не прави секс с теб и няма любовница, значи има блокирана сексуална енергия, причина, за която е или страх, или гняв. А може би и двете. Така че прояви разбиране и изчакай той първо да реши проблемите си и да пребори страховете си или гнева.

5. Мъжете не разбират какво значи „да проявяваш разбиране“.
Ако му споделяш проблеми, за него това е знак, че ти чакаш той да ти даде решение. И ако той не е способен да ти го даде, тогава се сърди, че му поставяш прекалено трудни задачи. Той не може да повярва, че ти можеш да му споделиш дадена ситуация, без да очакваш нещо в замяна, освен разбирането. Така че, когато се оплакваш, предупреди го, че просто искаш да бъдеш изслушана и прегърната – и че не очакваш от него решение.

6. Внимавай с даването. Даването и при двата пола може да доведе до болка и проблеми.
Жената, която дава прекалено много, задушава партньора си и го кара да се чувства виновен, че той не може да й отговори със същото. Тогава той става гневен, защото не е молил тя да се раздава толкова, а със своето даване – жената го кара да се чувства задължен и гузен. Ние дамите даваме любов, доверие, приемане, възхищение, нежност, близост, подкрепа. Мъжете ни осигуряват защита, сигурност, финанси, подаръци, физически емоции. И нека да не бъркаме ролите си, защото това води до проблеми в една връзка!

7. Забелязвай как и какво той говори за бившите си.
Ако той казва, че те са луди или някакви други лоши думи по техен адрес – бъди сигурна, че е въпрос на време да започне да говори така и за теб. Добър знак е, ако той говори за бившите си с уважение. Не е добре, ако той постоянно приказва за тях и те сравнява с предишните си партньорки. Тогава бягай! Този човек живее още в миналото си и не е готов за сериозни отношения.

8. Мъжете наистина мразят магазини, шопинг, да избират подаръци и да вечерят с твоите приятелки.
Ние жените сме много ориентирани към детайлите и на нас това ни носи удоволствие (да избираме дрехи, бижута, гримове и т.н.). Мъжете не забелязват детайлите, освен ако те не са важни за техните цели. Затова, когато той влиза в магазин, а там има прекалено много детайли, мъжът доста бързо започва да се чувства изморен. Докато жената точно от това се зарежда. Така че по-добре да правим шопинг сами или с приятелки, а той нека си почине от това задължение. Така всички ще останат доволни.

9. Мъжете искат да разбират конкретно как могат да направят жена си щастлива.
Важно изречение, което той трябва да чува от време на време от теб е: „Аз имам нужда от теб“ и да му обясниш точно и ясно за какво го молиш. Това дава дълбочина на една връзка. Тогава той също става наясно доколко може и иска да ти даде това, от което имаш нужда. Колкото ти самата си по-наясно със себе си – толкова по-чиста ще бъде връзката ви.

10. Мъжете искат жената до тях да се чувства щастлива, радостна и доволна.
Тогава той се чувства добре и има много енергия да върши нещата, за които мечтае, и да върви към своите цели. Забавлявай се, смей се на неговите шеги, покажи детето в себе си. Нямаш идея колко щастливи се чувстват мъжете, когато виждат, че правят жената до тях радостна!