Ваня Петрова – Личен блог

1
Добави коментар
Colibri13
Colibri13

Дамско бельо

Не всичко е за пред всички. Това знае всеки, който би се противопоставил на това да бъде унижен. Има някои неща, които са кротки, интимни и само за пред собствен или чужд, но подбран чифт очи. Естествено, както е видно от заглавието, тук ще се говори за бельо. За гащи. Е, има и други неща, които не са за пред всички. Като например пломбите ви, но тях не избирате с часове из магазини, сайтове и бутици. Тук думата ми ще е за бельото. И не просто за него, ами за дамите и тяхното лично, подбрано и определящо бельо. Този интимен стожер на цивилизованата дама. Тази основа, от която се лишават само най-смелите.
Нормално ли е, питам аз, да се губят часове в избора на бельо? Нормално ли е да влезете и да изгубите ценното време на собствения си, щастлив и изпълнен с приключения живот за да гледате кадифените дантели на разнообразните в своите цветови решения сутиени, бикини, бодита, монокини?

Нормално ли е да съзерцавате с часове тези основополагащи като азбуката неща? Нима бихте изгубили толкова време, наблюдавайки буквари!? Не мисля. Имам приятелка, която веднъж изгуби 4 (четири) часа в сайта на Mymall, www.mymall.bg, избирайки си бельо, забележете, за лятото! Разбирам необходимостта, но четири часа!?

Защо този подбор трае по-дълго, отколкото подборът на мъжки дрехи за любимия? Защо не избира с часове детски дрехи? Нима мисли, че мъжете по цял ден в свободното си време избират мъжки тениски, потници и гащи? Не, но въпреки това го прави. Защо този избор трае толкова дълго, често по-дълго от избора на партньор. На какво се дължи това?

Не съм сигурен дали трябва да си психиатър, за да успееш да отговориш правилно на този въпрос. Не мисля, че е чудно защо толкова дългият подбор се приема за нещо съществено, макар и тайно. Струва ми се, че дамите просто обичат да внимават в неща, които могат да им лепнат етикети. Тук напълно оправдавам феминизма! Горките нежни същества, цял живот обстрелвани и определяни по всякакъв принцип не биха могли току тъй да нахлузят нещо, било то и бельо „adidas”…дори не знам дали има такова и да хукнат из улиците. Те трябва да внимават, знаят, че една грешна стъпка ще ги прати в дупката на етикетите,унижението и несправедливостта. Затова бутиците за луксозно бельо се справят чудесно. Затова дамите губят ценното си време из молове, улични магазини и сайтове, а техните половинки, за да избегнат усещането за пренебрегване посягат към чашката, спойлера, футбола.

Въпросът тук е как да оптимизираме обикалянето? Как да направим така, че ефективният избор да не зависи от часове наблюдение и опипване на различни материи? Посъветвах своята приятелка догодина, за лятото, да си купи първия чифт дантела, която хване и да пренебрегне чуждия поглед, който нахално се е настанил в главата ѝ, чакайки да я определи. Казах ѝ да следва сърцето си и да не губи миговете на младостта си. Тя се замисли. Пролетта дойде, а лятото е близо. Ще видим дали съветите ми ще спасят свободното ѝ време.