Цветя за дома и градината

28
Добави коментар

През юни дните са топли и слънчеви, даже горещи, а нощите хладни много влажни. Кактуси постепенно трябва да се приучават за живот на открито. Ако досега са били в тъмни помещения, пренасянето им на слънце трябва да става много внимателно. Добре е първо да се изнесат на външнен перваз на прозореца или на балкона.

Може и в градината, но трябва да им се осигури равномерно слънчево осветяване от всички страни. Нощите все още са хладни и за кактусите които остават навън е необходимо да се направи параван от стъкло или прозрачен плексиглас. Температурните разлики не трябва да са повече от 5градуса, затова е по-добре вечер да се прибрат на закрито. Поливането на кактусите трябва да е по интензивно в сравнение с зимните месеци. Но се поливат тези растения, които са започнали да растат. Започнете с оросяване вместо с поливка. То се прави с топла вода, но никога на слънце, изпаряването е толкова бързо в тези случаи, че няма да има никакъв ефект. Добре е да не се допуска преовлажняване на почвата, защото корените им са податливи на загниване.

Препоръчва се на всеки две седмици 2/3 от саксийката да се потапя в съд с топла вода за 3-5 минути, което дава много по-добри резултати от директното поливане. Лятото за кактусите трябва да се осигури свеж въздух. Ако някой не е започнал да расте не трябва да се полива.

още за кактуси