Молба за освобождаване от българско гражданство – Договори – примерни договори

7
Добави коментар
eemmito
eemmito

ДО МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

М О Л Б А

за освобождаване от българско гражданство

от ……………………………………………………………………………………………………………………………………. /мена по акт за раждане/ (при промяна на някое от имената се представя документ, удостоверяващ промяната) Постоянен адрес (държава, област, община, град, село, улица №): ………………………………………………………………………………

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Моля да бъда освободен(а)от българско гражданство ………………………………………………………………………………………………………………………… (посочва се на какво основание)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………….. (посочват се подробно обстоятелствата, поради които се иска освобождаване от българско гражданство)      Прилагам:

1. ……………………………………………………………….

2. ……………………………………………………………….

3. ……………………………………………………………….

4. ……………………………………………………………….

5. ……………………………………………………………….

6. ……………………………………………………………….

7. ……………………………………………………………….

8. ……………………………………………………………….

9. ……………………………………………………………….

10. ……………………………………………………………….

11. ……………………………………………………………….

12. ……………………………………………………………….

13. ……………………………………………………………….

(изброяват се всички документи съгласно изискванията на Наредба № 1/1999 г.за прилагане на глава пета от Закона за българското гражданство)

дата …………      Подпис на молителя:      1. ………………….

гр. ………….      Дали съгласие:      2. ………………….          3. ………………….

Забележка. Молбата трябва да бъде написана на български език. За лице до 14-годишна възраст молбата се подава от двамата родители. Тя се подава само от единия родител, когато другият е лишен от родителски права. Лице от 14- до 18-годишна възраст подава молбата лично, със съгласието на родителите. Тя се подписва от лицето и се приподписва от двамата родители. Молбата се приподписва само от единия родител, когато другият е лишен от родителски права. Молбите, подадени по пощата или чрез пълномощник, трябва да бъдат с нотариално заверен подпис. Документите, представени от заинтересуваните лица, в зависимост от чуждата държава, от която произхождат, трябва да отговарят на изискванията на съответните разпоредби на двустранните международни договори или на Конвенцията за премахване на изискването за легализация на чуждестранните публични актове, съставена в Хага на 5.Х.1961 г., по които Р България е страна, или на Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа, както и да бъдат снабдени с преводи на български език, които се извършват и заверяват по предвидения ред.