Елена и Кръстьо Лафазанов – стопаните на таланта

1
Добави коментар
agroplovdiv
agroplovdiv

in Ларго / by Агро Пловдив / on 26 януари 2014 at 20:11 /
Умеем да превръщаме лошото в смях, имаме кабинет по смехотерапия, разкри артистичната двойка

„Много си обичаме професията. Ние сме благословени с това, което можем да правим. С усещането, че имаме мисията да накараме хората да се чувстват по-добре.“ Това бе едно от откровенията на обичания актьор Кръстьо Лафазанов, който бе гост на „Всяка неделя“ по Нова телевизия със съпругата си Елена Начева тази вечер.

Елена тутакси се намеси със своето виждане за мисията на двамата. „Талантът не е заслуга на човека“, смята тя. „Той трябва само да го стопанисва. Талантът идва от вселенската сила.“

Оттам нататък продължи Кръстьо: „Вярвам, че има божия искра, която съм усещал на сцената, не много често. Като в джаза, когато си зареден … Отключва се канал и протича енергия. Тогава усещаш партньора си без да го гледаш. Много исках да разбера кое отключва това, за да може всички представления да са такива. Но не разбрах.“

„Затова (намеси се Елена), когато излизаме на сцената, си казваме, че сме проводници на нещо по-голямо. Че сме тук, за да бъдем полезни, с каквото можем.“

Стана ясно, че артистичната двойка има различни дарби. Освен на сцената, Елена е майстор и на словото. Тя измисля думи, думички, които са смешни и нейни. Елена приема думите като живи същества и вярва, че е абсолютна истина началото на Библията, което казва „В началото бе словото“. В момента тя пише десет книги.

„Трийсет години живея с тази жена – обичам я, уважавам я. Но много често, понеже съм по на показ, някои неща, които тя осъществява, ги преписват на мен. И става нечестно“, призна Лафазанов.

„Той е галеник на съдбата“, обърна се към водещия съпругата, която не изглеждаше никак огорчена от това, че част от нейната слава е отишла при Кръстьо.

„Измъчва ме, защото ми привнасят талант, който не е мой“, продължи унило популярният съпруг.

Двамата бяха единодушни, че се лекуват от агресията и несгодите с хумор. Научили са се да превръщат лошото в смях и дори са открили кабинет по смехотерапия.

(Продължението на разговора ще бъде излъчено следващата неделя.)