(Не)Възможно отслабване с ябълков пектин

12
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Опитвали ли сте да отслабвате с ябълков пектин? Прахообразната смес е стар трик за сваляне на килограми. Възможно или невъзможно е отслабването с ябълков пекти?

(Не)Възможно отслабване с ябълков пектин

Какво е ябълков пектин?

Ябълковият пектин е вещество, което се извлича от ябълките. Веднъж попаднал в храносмилателния тракт, пектинът абсорбира отровните вещества и ги извежда от организма чрез отделителната система.

<<< Ябълки за стройна фигура >>>

Ябълковият пектин е полезен, когато искате да очистите организма си от тежките метали. Смята се, че приемът на ябълков пектин 3 пъти на ден е все едно сте изяли 2 кг. ябълки. Освен това пектинът има високо съдържание на фибри, които подобряват храносмилането.

Как се приема?

Има няколко начина да приемате ябълковия пектин. Единият е да си разтваряте 1 ч.л. пектин  в 1 ч.ч. вода. Разбърквате добре и пиете на гладно.

Друга опция е да смесите 1 ч.л. пектин и 1 ч.л. мед. След като го хапнете, изпийте и чаша топла вода.

Пектинът има особен вкус, който не се нрави на всеки. За да го притъпите, смесете го от предната вечер в кофичка кисело мляко. Подсладете с мед по желание. Също е добре да ядете киселото мляко с ябълков пектин на гладно и преди сутрешното кафе.

Пектинът може да е и част от закуската. Прибавете 1 ч.л. пектин към купичка овесени ядки/овесени трици. Сложете и 1/2 ч.л. мед и 1/2 ч.л канела. Тази закуска е полезна освен за сваляне на килограми, и за понижаване на холестерола.

<<< Лекуване с канела >>>

<<< Лечебни свойства на меда >>>

Колко дълго се приема ябълковият пектин?

Ако решите да приемате ябълков пектин за отслабване, трябва да се придържате към режима 3 месеца. Приемайте по една чашка от сместа с ябълков пектин 3 пъти на ден, поне половин час преди хранене. Хубаво е да приемате пектина и преди да сте изпили сутрешното си кафе.

(Не)Възможното отслабване с пектин

Смята се, че пектинът помага за свалянето на килограмите. Той е чудесно допълнение към всяка диета, защото регулира храносмилането и подобрява метаболизма.

Заради особения си вкус и консистенция, напоследък ябълковият пектин губи популярност. На негово място идват таблетките ябълков пектин, които се приемат по същия начин. Мнозина обаче предпочитат естествения пектин на прах заради ниското съдържание на химикали.

Без диета ябълковият пектин трудно постига чудотворни резултати

Ябълков пектин, кърмене и бременност

Не приемайте ябълков пектин по време на бременност и кърмене. Другият вариант е да се консултирате с лекар. Пектинът помага за изхвърляне на токсините от тялото. Често притесненията на някои майки, а и на експертите по здравословно хранене, са, че токсините може да се изхвърлят с кърмата.

Ябълков пектин и ползи за здравето

Ябълковият пектин крие и много ползи за здравето. Някои лекари го препоръчват при различни стомашно-чревни заболявания – гастрит и язва. Препоръчва се и при висок холестерол и високо кръвно налягане.

<<< Диета 3 ябълки на ден >>>

<<< Диета с ориз и ябълки >>>

След като ябълковият пектин регулира стомашно-чречната флора, е силно препоръчителен при временни неразположения на стомаха – разстройство и запек. Ябълковият пектин помага и при чернодробни заболявания и камъни в жлъчката.

Ябълков пектин можете да намерите в почти всяка аптека, а цената на една опаковка варира между 2 и 3 лв.

А вие опитвали ли сте да свалите килограми с ябълков пектин? Споделете с нас резултатите.

04.02.2014/ Радослава Михайлова