”Гучи” откри Седмицата на модата в Милано

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Издържаните почти изцяло в черно облекла, с някои цветни пръски и златиста бродерия, се съчетават с обувки с еластични каишки и метални конусовидни токове.

Дизайнерката на „Гучи“ Фрида Джанини каза, че е искала да създаде облекло за активна, прелъстителна и чувствена жена. Тя предложи макси тениски, бомбери, анцузи и линейна бродерия, характерна за спортното облекло.

Надиплените шифони, пайетите и мрежестите детайли обаче определено са за времето след като жената напусне гимнастическия салон. Бродерията в стил ар деко е вдъхновена от Ерте, руският художник, дизайнер и сценограф, известен с костюмите си за „Фоли Бержер“.

Колекцията също черпи идеи и от азиатските кимона. Тези източници не са случайни. Дизайнерите вече се стараят да се харесат на купувачите в Русия и Китай.

Алберта Ферети пък предложи красиви фолклорни тоалети с панделки, бродерия и апликации на цветя. Колекцията напомня за слънчева мексиканска фиеста. Линиите са романтични, дългите селски поли се съчетават с къси блузи, освежени с цветни сатенени панделки на кръста, апликации на цветя на деколтето и бродирани ръбове.

Вижте снимки от дефилетата >>