Каролина Ерера: емблема за класа и стил » Кой кой е?

13
Добави коментар
svetla58
svetla58

Възхищаваме се постоянно на творенията на модните дизайнери, но не винаги знаем достатъчно за живота им, затова днес ще ви разкажем малко повече за невероятната Каролина Ерера и нейното творчество. Въпреки че тя няма модно образование, нейната вродена аристократичност и чувство за естетика й помагат да се нареди сред най-влиятелните имена в модната индустрия. Колекциите й са изключително вдъхновяващи, защото излъчват класа, шик и абсолютна женственост.

Самата дизайнерка е на мнение, че елегантността се изразява не само в облеклото на една жена, а в нейният начин на мислене, говорене, цялото й поведение и светоглед. „Аз творя за изтънчената дама. Съвременната жена, която е активна във всички области на живота, пътува много, в същото време се грижи за семейството си и прави кариера“, казва Ерера.

*Колекция на Carolina Herrera за сезон пролет-лято 2014.

Истинското име на дизайнерката е Мария Каролина Жозефина Паканинс и Ниньо. Тя е родена на 8 януари 1939 година в Каракас, Венецуела. Баща й Гилермо Паканинс Асеведо е офицер от въздушните сили, а майка й Мария Кристина Ниньо Пасиос, която пътува често и общува с влиятелни личности, запалва Каролина по магията на модата. Ерера има два брака и четири дъщери. През 1957 година се омъжва за Гилермо Бехренс Тельо (венецуелски земевладелец), от когото ражда Мерседес и Ана Луиса.

* Ерера с дъщерите си (от ляво надясно): Патрисия, Адриана, Мерседес и Ана Луиса. 

Двамата се развеждат през 1964 година, а четири години по-късно тя се омъжва за Рейналдо Ерера Гевара, продуцент на телевизия и настоящ редактор “Специални проекти” на списание “Vanity Fair”. От него Каролина има още две дъщери – Каролина Адриана и Патрисия Кристина.

Адриана наследява най-силно мотивацията да се занимава с мода, затова е позната в бранша като муза и сътрудник в бизнеса на майка си. Нейният елегантен стил също е пример за подражание.

След като получава позитивни отзиви за първата си модна колекция, която лансира през 1980 година, Каролина Ерера се премества със семейството си от Каракас в Ню Йорк и на следващата година създава своя собствена марка Carolina Herrera, Ltd.

*Ателието на дизайнерката в манхатън/ снимки: Victoria Will за Vogue

Дизайнерката притежава десетки бутици в различни краища на света, а с годините става популярна из висшето общество и много знатни дами, започват да носят колекциите й. Самата Ерера се нарежда сред най-стилните жени в света през 70-те и 80-те.

Освен колекция висша мода дизайнерката лансира и ежедневна линия облекла – CH през 1986 г., както и булчинска колекция през 1987 г. Прочута е още с аксесоарите си и особено със стилните колекции слънчеви и диоптрични очила, които години наред задоволяват вкуса и на най-претенциозните дами. Парфюмерията също е запазена марка в творчеството на Каролина Ерера, а парфюмът “212” за мъже и за жени е абсолютен хит на пазара и досега.

Вижте модели от последните колекции на дизайнерката, който впечатляват със своите чувствени кройки и прекрасни пъстроцветни принтове:

* Carolina Herrera Pre-Fall 2014

*Carolina Herrera есен-зима 2014/2015

Редактор: Делица Цонева