Как да изберем езиков център в Бургас? : Jabse.Ink : Напиши твоята историяКак да изберем езиков център в Бургас? : Jabse.InK

1
Добави коментар
wordsbg
wordsbg

Не е лесно да се избере правилния езиков център, в който да научите чужди езици. Дори и в не особено голям град като Бургас, има десетки школи, като голяма част от тях са създадени през последните две-три години, с цел усвояване на евро средства и държавни средства от оперативни програми като „Аз мога повече“.

Обикновено, това са центрове, които предлагат евтина и почти безплатна услуга, но не и качествено решение на проблема с изучаването на чужд език. Ако се питате за причината, то тя е много проста – най-често, този тип езикови школи търсят големи обеми от курсисти и създават неефективни групи за обучение, с капацитет до 20 – 30 човека. Колкото повече курсисти „преминат“ с безплатен ваучер от агенцията по заетостта, толкова повече пари ще бъдат изплатени обратно в езиковата школа.

Ето защо, идеята на тази статия е да Ви запознае, как да отличите качествения езиков център в Бургас, а и навсякъде другаде в България. Това са 4 от най-важните въпроси и техните отговори, според които можете да откроите сериозните образователни институции и качественото езиково обучение във Вашия град.

Защо евтиното винаги излиза скъпо?

Това е нещо, над което трябва да се замислите сериозно. В никакъв случай не допускайте цената да е водеща, когато избирате езиков център в Бургас. Според цената на езиковия курс, лесно можете да сметнете до каква степен е мотивиран и преподавателят, който ще има за цел да ви обучава в съответния курс.

Често ниската цена на курс е обвързана и с други недостатъци – съответния езиков център разчита по-голям брой хора в група и курсът започва само тогава, когато се съберат над 10 души за съответното езиково ниво. Както с неустановен период на изчакване, за да започнете нивото, това е свързано и с неефективност на учебния процес в последствие. Колкото повече хора, толкова по-малко индивидуално внимание към всеки курсист.

Това не е правило, но е доказана практика в не малко случаи.

Съвет: Ориентирайте се към центрове, които работят с компактни групи от хора. Гарантирано, там ще Ви отделят много по-голямо внимание през учебния процес.

Филиал на голяма школа или местен, но доказан езиков център?

И двата варианта имат своите предимства, но и тук се крият подводни камъни. При първите със сигурност ще си заплатите не малко върху таксата за обучение, само заради удоволствието да учите в голям образователен център, с филиали в цялата страна. В крайна сметка, това не се отразява пряко върху това, което искате да получите Вие – езиково обучение в Бургас.

Проучете внимателно решенията за езикови курсове на местно ниво. Качественият езиков център можете да отличите и по това, дали има международни партньори или пък е част от общности като Британски съвет. Това е признак за доверие и авторитет, при това от наистина големи институции, към малки, но доказали се училища.

Защо е от значение обстановката, в която учим езици?

Защото това определено ще Ви донесе повече. Повече настроение, повече нагласа за учене и далеч повече комфорт. Разбира се, това не е важно единствено за Вас като курсист, но и за професионалиста, от когото очаквате да Ви научи на чужд език. Никой не иска да учи, както и да преподава на място със скучни сиви стени и тук-там залепени безплатни плакати на някое международно издателство за учебници.

Базата трябва да е модерна, направена с вкус и желание. Това би показало и отношението към Вас, като курсист. Определено от подобно езиково училище, можете да очаквате и повече внимание.

Съвет: Задължително се интересувайте от учебната среда и мястото на провеждане на чуждоезиково обучение. Разгледайте снимки и дори ако е необходимо, отидете и огледайте предварително мястото. Пример за креативна обстановка и изключително приятна творческа среда за изучаването на чужд език, е Езиков център WORDS Бургас.

Всички се рекламират, но как да откроим най-добрия езиков център?

Във времена на интернет рекламата, само с едно търсене в Google за „езиков център Бургас“, можете да попаднете на стотици резултати. Разглеждайте внимателно и се опитайте да отсеете рекламираните страници от органичните резултати. Рекламата в Google често може да отсее качествените връзки от тези, които просто са си платили да бъдат най-отгоре в резултатите за търсене.

От друга страна, тези които се рекламират, наистина имат желанието да достигнат до Вас и да Ви покажат, с какво могат да са Ви полезни. Не ги пренебрегвайте винаги, но имайте предвид, че качествените резултати в търсачката са органичните.

Съвет: Задължително обърнете внимание върху уебсайта, на който ще Ви отведе подобно търсене. Един добре структуриран сайт, с красив и адаптивен дизайн, несъмнено трябва да Ви говори, че можете да гласувате своето доверие. Особен плюс е, ако успеете да откриете и социални профили на езиковия център, в социалните мрежи като Facebook, Google+, Twitter и други. Подобна активност говори само за професионализъм и ангажираност със своите курсисти и в интернет пространството.