Букурещ – Синая – Бран – Брашов – Сибиу 28.02.2015

8
Добави коментар
evrotoptour
evrotoptour

ПРОГРАМА:

1 ДЕН / Пловдив – Синая

Тръгване от Пловдив за Букурещ в 07:00 ч. от бензиностанция ОМВ парк-хотел Санкт Петербург. Преминаване през моста Русе – Гюргево. Привечер пристигане в Синая – планински град и курорт, наричан “Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Настаняване в хотел. Пешеходна разходка и посещение на манастира „Синая“. Вечеря и нощувка.

2 ДЕН / Синая – Замъка „Пелеш”- Брашов – Замъка „Бран” – Замъка на Дракула – Сибиу
Закуска. Посещение на двореца “Пелеш” – издигнат между годините 1873 и 1883 г. като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елисабета. Той е вторият по посещаемост исторически обект в страната след Замъка на Дракула с над 300 хиляди туристи на година и е сред 7-те чудеса на Румъния.
Туристическа програма в средновековния град Брашов – гостоприемно градче в Трансилвания, на чиято територия е най-голямата готическа катедрала в Източна Европа – Черната църква; средновековната крепост, откъдето княз Влад предвождал нападенията срещу саксонските заселници в Трансилвания, “Св. Бартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Свети Николае” от 14 век, общинският площад със сградата на общината.
Посещение на замъка “Бран”, стъпил на непристъпна скала и обвит в легендите за Граф Дракула. Отпътуване за Сибиу. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

3 ДЕН / Сибиу – Букурещ
Закуска. Сутринта посещение на Сибиу – културна столица на Европа през 2007, средновековен град “на входа на Трансилвания”. Старата част на града е заобиколена от Цитадела, над която се извисяват Кулата на съвета, Кулата на грънчарите, Кулата на дърводелците. В Сибиу се издигат 15 старинни църкви, истински архитектурни шедьоври. Не пропускайте да преминете и по Моста на лъжите, където търговци предлагали стоките си, измисляйки забавни истории. Около обяд отпътуване за Букурещ. Простигане в Букурещ и панорамна обиколка на града, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовица, известен още като „Малкия Париж“ заради артистичния си живот и красивата архитектура. Ще имате възможност да видите Триумфалната арка – копие на парижката Триумфална арка; храмът на музиката “Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м; Народният театър – символ на театралната бохема; Площадът на победата; Кралският дворец. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Букурещ.

4 ДЕН / Букурещ – Пловдив
Закуска. След закуската ще посетим Патриаршеската катедрала и по желание Парламента. Пешеходна разходка в стария град. Свободно време за обяд или за разходка из Букурещ. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

ЦЕНА от 299 лв. на човек, настанен в двойна стая

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт България – Румъния – България с лицензиран туристически автобус;
3 нощувки със закуски и вечери в Синая, Сибиу и Букурещ;
туристическа програма в Синая, Бран, Брашов, Сибиу и Букурещ /без включени входни такса/;
Водач от фирмата по време на пътуването и престоя в Румъния.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Настаняване в единична стая: 45 евро;
Медицинска застраховка за 4 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 4 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 6 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 8 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 12 лв;
Входните такси на посещаваните обекти – около 95 румънски леи;
Разходи от личен характер;

* Екскурзията се провежда при мин. 20 човека.

* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

* Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Бран е малък град с размерите на Мелник. Целият поминък на хората тук се върти около легендарния образ на Дракула и вампирите. Някои твърдят, че Влад Дракула е бил затворен за няколко дни в тъмницата на крепостта известна като замъкът на Граф Дракула. Други, че е използвал Бран като щаб при нахлуванията си в Трансилвания. През нощта кулата на замъка е осветена с жълто-зелена светлина, която и придава зловещ вид. Замъкът е изграден върху скала, с отлична видимост към околностите, което за времето си е било от стратегическо военно и икономическо значение. От тук е минавал основният търговски път между Трансилвания и Влашко. Влад Цепеш (Дракула) се споменава за пръв път в турски хроники от 15-16-ти век, където владетелят на Влашко е наречен „kaziklu bey” – “войводата, който набива на кол”. Това прозвище, Влад получава заради жестоките методи, които използва при екзекуциите на затворници и опоненти. Репутацията на Влад в световен план варира от антихрист, престъпник, кръвожаден изверг и канибал (според немските легенди), до Робин Худ в румънския фолклор – безмилостен към богатите търговци, които погазват закона и приятел на бедните. За обикновените селяни във Влашко, той е национален герой.

Брашов – намира се в центъра на Трансилвания, заобиколен от Карпатите. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Градът е бил германска колония и това очевидно е повлияло архитектурния му стил. Брашов и досега е известен с немското си име – Кронщад.