Лъки Холидей – туристическа агенция – Специални оферти

13
Добави коментар

 

ДАТИ: 
19.09.2014 – 27.09.2014 г.

26.09.2014 – 05.10.2014 г.

03.10.2014 – 11.10.2014 г.

7 нощувки 

 

ОТПЪТУВАНЕ ОТ:
– София, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Свиленград 

– Варна, Несебър, Поморие, Бяла, Бургас

 

 

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН 

Отпътуване от София  през Пловдив в 16:00 ч. Преминаване на ГКПП.

Отпътуване от Варна през Бургас в 16:00 ч. Преминаване на ГКПП. Преминаване на протока Дарданели с ферибот (около 30 мин.) гр.Чанаккале или Гелиболу, носещ името си от протоците, които свързват Мраморно и Егейско море, и чиито брегове се докосват до Европа и Азия.

 

2 ДЕН / ЧЕШМЕ

Пристигане в Чешме преди обед. Настаняване в хотела. (Настаняването в хотелите в Турция започва след 14:00 ч.). Свободно време. Нощувка.  

 

3 ДЕН / ЧЕШМЕ – ЕКСКУРЗИЯ ДО ИМИР

Закуска. Свободно време за почивка или
* По желание: включване в допълнителни екскурзии – Екскурзия до Измир и възможност за шопинг. Нощувка.

Цената включва – Транспорт с местен автобус, екскурзовод на български език, входни такси за обектите, застраховка.

Възрастен: 25 EUR; дете 0 – 06 г.: безплатно; дете 07 – 12 г: 18 EUR

 

4 ДЕН / ЧЕШМЕ – РАЗХОДКА С ЯХТА, С ВКЛЮЧЕН ОБЯД

Закуска. Свободно време за почивка или
* По желание: включване в допълнителни екскурзии – Разходка с яхта, с включен обяд. Незабравима морска разходка по Егейско море с яхта. На една от спирките лагуната ще ви приеме в обятията си, а горещото слънце ще покрие кожата Ви с бронзов тен. Обяд на кораба, а след това интересна развлекателна програма. Красотата на Егейско море не може да се опише, трябва да я видите с очите си. Нощувка

Цената включва: трансфер и обяд. 

Възрастен: 25 EUR; дете 0 – 06 г.: безплатно; дете 07 – 12 г: 15 EUR

 

5 ДЕН/ ЧЕШМЕ – ОСТРОВ ХИОС

Закуска. Свободно време за почивка или
*По желание: допълнителна екскурзия до Остров Хиос – красиви старинни къщи сред цитрусови горички. Изкрящо бели или катранено черни плажове. В продължение на векове лигурийски търговци и турски паши са си оспорвали гръцкия остров Хиос. И до днес техните култури съжителстват в архитектурата: елегантни възрожденски сгради, тесни средновековни улички, османски кубета. Нощувка.

Цената  включва: транспорт, застраховка, билети за ферибота

Възрастен: 40 EUR; дете 0 – 06 г.: безплатно;  дете 06 – 12 г.: 30 EUR

 

6 ДЕН / ЧЕШМЕ – ЕФЕС И ДЕВА МАРИЯ

Закуска. Свободно време за почивка или
* По желание: допълнителна екскурзия до Ефес и домът на Дева Мария един от най-древните елински градове-колонии в Мала Азия, основан през 11 век пр. н.е. Този град векове наред не слиза от страниците на Античната история. В Ефес се е запазила основната структура на древния град, което позволява да си съставите представа за устройството на античното селище. Достигналите до нас останкиот фасада на античната библиотека на Целмуис Полинемус, двете агори, баните, къщите на богати граждани до днес поразяват с изящество и завършени форми. В Ефес е прекарала последните дни от живота си Пресветата Дева Мария Богородица, чиято къща могат да разгледат всички, които посетят тази екскурзия. Нощувка.   

Цената  включва: транспорт, входната такса за Ефес и  домът на Дева Мария, професионален лицензиран екскурзовод на български език, застраховка.

Възрастен: 40 EUR; дете 0 – 06 г.: безплатно;  дете 06 – 12 г.: 35 EUR

 

7 ДЕН / ЧЕШМЕ

Свободно време за почивка. Нощувка.

 

8 ДЕН 

Свободно време за почивка. Нощувка.

 

9 ДЕН / ЧЕШМЕ – БЪЛГАРИЯ

Закуска. Около 10.30 ч отпътуване за България. Рано сутринта на другия ден пристигане в София / Варна.

 

 

Hotel MIPLAYA 4+* All inclusive 
http://www.miplayaotel.com

На човек в двойна
клубна стая

Трети възрастен
в двойна стая

1- во дете
от 00 – 12.99 г.

2- ро дете
от 02 – 12.99 г.

19.09.2014 – 27.09.2014 г.

485 лв.

395 ле.

120 лв.

300 лв.

26.09.2014 – 05.10.2014 г.

460 лв.

360 лв.

120 лв.

300 лв.

03.10.2014 – 11.10.2014 г.

430 лв.

335 лв.

120 лв.

290 лв.

 

 

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА: 
– Автобусен транспорт с лизензиран автобус за международни превози
– 7 нощувки на база  All inclusive
– Водач по време на пътуването
– Всички пътни и фериботни билети
– Медицинска застраховка. 

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:
* Последователността на допълните екскурзии описани в програмата може да претърпи промени! Цените на допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение от Турската фирма, представител на Лъки Холидей!

* Настаняването в хотелите  става след 14:00 ч (Само при налични свободни стаи хотелите започват да настаняват и по – рано). Освобождаването на стаите е до 12:00 ч.

* При настаняването на трима възрастни в стая с три легла, не се гарантират три отделни нормални легла, тъй като винаги третия ползва отстъпка от цената и затова се настанява на допълнтелно легло, това важи и за децата. 

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ:: 35

 

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Задграничен паспорт със три  месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит от 50% от пакетната цена при сключване на договор за организирано пътуване; доплащане  20 дни преди датата на отпътуване. 

 

 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА

Само на няколко крачки от морския бряг в Boyalik, Corendon Mi Playa Hotel разполага с частна зона на плажа, открит басейн и фитнес зала. Климатизираните стаи са с безплатен Wi-Fi достъп и изглед към басейна.

Стаите в Corendon Mi Playa Hotel са декорирани в пастелни тонове. Всички включват самостоятелна баня със сешоар. Сейфът е стандартно удобство.

Ежедневно се предлага закуска на шведска маса в ресторанта с тераса. Вечеря на шведска маса и обяд се сервират 3 дни в седмицата. А ла карт ресторантът предлага морски дарове 2 дни в седмицата и турски кебап веднъж седмично. Освежаващи напитки и леки закуски могат да се поръчат през целия ден край басейна, в лобито и в плажния бар.

На разположение има различни спортни съоръжения, включително волейбол, дартс и тенис на маса. Има също минибар и детска площадка. Зоната край басейна и плажът са идеални за слънчеви бани с безплатните шезлонги и чадъри.

Mi Playa Hotel се намира на по-малко от 5 километра от центъра на град Чешме и на 10 минути с кола от центъра на град Алакати. Летище Izmir Adnan Menderes е на 90 километра.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРОРТА

Нощният живот е приятен и забавен, особено в ресторантите, кафенетата и дискотеките по крайбрежната алея. Новопостроената марина разполага с всички удобства за собствениците на кораби и яхти. Ако желаете, можете да си наемете яхта и да разгледате прекрасната брегова линия на полуострова. Чешме е домакин на ежегоден международен певчески конкурс през юли, който е един от най-важните фестивали в Турция. 

Чесме е известен и със своите сладоледи с вкус на мастика и уникални препечени сандвичи. На първо място обаче са лазурните плажове, най-дългите по цялото Егейско крайбрежие, които карат посетителите да се връщат тук отново и отново.

Хората тук са приветливи и гостоприемни, а удобствата в първокласните хотели приканват за една истинска почивка. 

Генуезкия замък на Чешме с цвят на пчелен мед и чистите плажове го правят популярен курортен град. Но животът тук не винаги е бил мирен. Историческата морска битка при крайбрежието на Чешме през 190 г. пр.Хр. завършва с разгромяването на Ханибал, прочутия Картагенски генерал, от римляните. Близо 2000 г. по-късно, през 1770 г., руската флота напълно унищожава османската, удар, от който империята никога не се възстановява. Нещата сега са по-спокойни и корабите/лодките,  които ще видите днес, навързани покрай кея на залива Чешме, за предназначени за удоволствие и разходки. 

 

Генуезкият замък от XIV в. е живописен, неговите каменни стени са предоставени на гущерите и той често е обсипан с диви цветя. Музеят на замъка излага въоръжение от славните дни на Османската империя. Работно време: всеки ден: 8:30 – 11:45 ч. и 13:00 – 17:15 ч. 

 

Плажовете са главната забележителност на Чешме. Около 5 км (3 мили) южно от града, край Акбурун (Белия нос), има няколко хубави ивици, включително Pirlanta (Пирланта) и многобройни неизвестни заливчета. На същото разстояние северно от града е популярният плаж Ilica (Ълъджа).