Инверторен електрожен MMA 200 PRO

1
Добави коментар
agrokom
agrokom

Инверторен електрожен MMA 200 PRO

Професионален дигитален инверторен електрожен с IGBT транзистори VIKI MMA 200 PRO  – 200 ампера. Изключително олекотен електрожен, притежаващ отлични заваръчни характеристики подходящ за прецизни и професионални заварки.

Електрожен направен на базата на IGBT транзистори, предназначен за прецизни заваръчни дейности с всякакви електроди със следните предимства:

Намалено импулсно натоварване на мрежата – за обекти, имащи ограничение слаба или стара електрическата мрежа IGBT технологията позволява инсталирането на повече заваръчни станции. Енергията, запасена в кондерзаторите, изглажда падовете и пиковете по линията дори в момента на заваряване, по този начин заваряването не причинява смущения в мрежата. Прецизен контрол на заваръчният ток. IGBT транзисторите се включват и изключват с голяма честота – 800 до 4000 пъти за секунда. При другите заваръчни апарати, включването им става от заваръчното управление, но остават включени, докато мрежовото напрежение премине през „0“, при транзисторите се управлява включването и изключването, с което се постига прецизно управление на заваръчния ток. Мрежовото напрежение се изправя чрез мостова схема и се филтрира от кондензатор за да се намалят пулсациите му. Включването и изключването на транзисторите е управляемо и управлението на заваръчния процес са предсказуеми за разлика от всички други заваръчни методи. Само времето, през което IGBT транзисторите са включени (ширината на импулса), определят енергията, кподаваща се към заваръчния апарат.

ANTISTICK – против залепване на електрода.
ARC FORCE – за стабилизиране на дъгата по време на заваряването.
HOT START – облекчено запалване на заваръчната дъга.

За заваряване с всички видове електроди стоманени, алуминиеви неръждавейки и др.с дебелина до 4 мм включително

СПЕЦИФИКАЦИЯ:

Дигитален дисплей за показващ използваната моментна мощност.
Автоматично охлаждане с вентилатори.
Захранващо напрежение AC V 220/50Hz.
Обхват на заваръчния ток /А/: 20-200А
Тегло бруто: 6 кг
Размери /ВхШхД/ см: 19х11х29
Степен на защита IP 21
Входяща мощност: 5,1 (КВА)

Окомплектовка:

1. Електрожен VIKI-MMA200A
2. Kабел за маса
3. Кабел с ръкохватка за електроди
4. Маска
5. Чукче

Снимката е направена до стандартна тухла четворка 250 х 250 х 120 мм, за да придобиете представа за размера.

Внимание! В интернет се предлагат подобни модели инверторни електрожени с неотговарящи завишени параметри и ниско качество, които може да са опасни и сериозно да ви наранят при работа. Препоръчително е да избягвате закупуването на такива машини от търговци с неясен произход.

С цел да добиете представа какъв заваръчен ток е необходим за различните дебелини електроди и каква да е дебелината на електрода според дебелината на метала сме извадили следните таблици: