Кой е най-подходящият аромат за зодиакалния ни знак?

1
Добави коментар
InLife
InLife

Кой е най-подходящият аромат за зодиакалния ни знак?
15 юни 2015

Безспорно е – всеки от нас има любим и предпочитан аромат, който може да е както успокояващ сетивата, така и провокиращ, и възбуждащ. Ако се доверим на астрологията обаче, зодиакалният ни знак най-точно определя от какъв мирис има нужда…

Овен – зодията, която винаги се стреми към лидерството във всяко едно начинание, може да се довери на аромата на кориандър, розмарин, сандалово дърво и дори градински чай.
Телец – тук изкушението е във вида на предпочитаната от мнозина мента, лимон, кедър и жасмин.
Близнаци – очевидна е страстта им към сладкишите, изборът тук пада върху типичните за зодията подправки от ванилия и канела, към които можете да добавим евкалипт и невен.
Рак – богато разнообразие от аромати, сред които бергамот, жасмин, лимон или друг по-тръпчив екзотичен плод, хвойна или дори считания от древни времена за аромат на любовта и чувствеността, мирис на тропическото растение иланг-иланг.
Лъв – верен на царствената си осанка, представителят на тази зодия се доверява на доказани аромати като портокал, мандарина, роза, чаено дърво и тамян.
Дева – тук предпочитанията падат върху богатството на флората – кедър, сандалово дърво, иланг-иланг, невен, както и маслото от цвета на горчивия портокал – нероли.
Везни – заложете на мента, лавандула, канела и аромата на две от най-атрактивните цветя – роза и орхидея.
Скорпион – на представителите на тази зодия бихме препоръчали масло от пачули, ванилия, розмарин и неповторимия аромат на чаено дърво.
Стрелец – перфектният избор тук би бил аромат на лимон и портокал, бадеми, масло от цвета на горчивия портокал – нероли и роза.
Козирог – заложете на сандалово дърво, карамфил, роза и бергамот.
Водолей – доверете се на тамян, мащерка, кедър, иланг-иланг и лимон.
Риби – вашите аромати са тези на лавандула, ванилия, евкалипт, смирна и масло от цвета на горчивия портокал – нероли.

Как да ги използваме – според случая, макар че при дамите например вариант с масажи и ароматна вана винаги е удачен избор. Все пак дори и най-богато украсената стая с ухаещи свещи не е достатъчна, далеч по-добре е да вдишвате мириса. А нека не забравяме, че много от натуралните подправки се използват в кулинарията, просто трябва да изберете от тях при направата на любимото изкушение.

текст: Митко Попов
снимка: wallpapers.free-review.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в: