Йонизация на въздуха – разбираемо за полезното

1
Добави коментар

Йонизация – положителен ефект на отрицателните йони.

Въздушните витаминчета“, които дават усещането на бодрост, енергичност и здраве!

Замисляли ли сте се защо когато в дома ни е задушно, искаме да отворим прозореца и да проветрим стаята. Лятото ни се иска да излезем от града, по-далеч от замърсения въздух. Защо? Аеройони – ето отговора на въпроса! Молекулите във въздуха, който ние дишаме, носят в себе си електрически заряд. Положително или отрицателно заредени молекули (най-често на кислорода) се наричат и аеройони.

Наличието на йони в чистият въздух Е ЕКОЛОГИЧЕСКА ПОТРЕБНОСТ НА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ. 

Съдържанието в атмосферния въздух на положителни и отрицателни йони и тяхното съотношение се променя в зависимост от годишното време и замърсеността на въздуха.

В извънградски или планински въздух най-високата йонизация на въздуха-числото на отрицателните йони в слънчев ден може да бъде 800-1000 в см³, а на отделните курорти-и няколко хиляди. В чистия въздух изобщо няма тежки йони. Във въздуха на града се съдържат около 50-100 отрицателно заредени йони в см³, а положителните йони са десетки хиляди. Тежките йони носят вреда за здравето, а отрицателните оказват благотворно въздействие върху човешкия организъм.

А. Л. Чижевски (1897 – 1964 г.)

Известният руски учен А.Л.Чижевски с изследванията си разкрива действието на йонизацията, възможността за „оживяване“ на въздуха с помощта на отрицателни йони и тяхното медицинско използване. 40 години Чижевски изследвал йони на въздуха. Благодарение на неговите изследвания става известно за влиянието на йонизирания въздух върху състоянието на кръвта, налягането, пулса, дишането, на нервната и ендокринна система и общото състояние на организма. В своя труд още в 1938 г. Чижевски пише, че в скоро време управлението на йонизацията на въздуха в жилищни и обществени помещения, ще стане така привично, както управлението на осветлението или топлината. И ето настъпи това време, когато можем да йонизираме и „оживим“ въздуха по свое желание. А.Л.Чижевски открива, че животни във филтриран чрез вата въздух заболяват и умират заради отсъствие на йонизация на въздуха, защото във филтрирания въздух те изпитват аеройонно гладуване. Но ако след филтрацията, въздухът се изпълни с отрицателни йони, тези животни ще бъдат здрави. Уличният въздух, прониквайки в помещенията чрез вентилация, също губи йонизацията си. Минавайки през вентилацията йоните се привличат към стените на вентилационните тръби и губят своя заряд. Климатикът унищожава йонизацията на въздуха в домовете ни, а филтрацията чрез всякакви въздушни филтри лишава въздуха от полезните отрицателно заредени йони.

Учените сериозно се замислиха за необходимостта от йонизация, когато стана известно, че човек генерира много тежки йони ( до 500 000 в см³. издишан въздух). Затова в помещенията, където има много хора, йонизацията на въздуха се намалява. Тъй като човек прекарва 90 % от живота си в помещения, то в течение на тези 90 % от живота си, той е подложен на системно аеройонно гладуване. При липса на йонизация на въздуха, се получава отравяне с продуктите от непълното окисление, дистрофия и даже атрофия на тъкани и органи, преждевременно стареене и възникват различни заболявания.

В нашия век на технически прогрес е невъзможно да си представим живота без компютър, телевизор и друга битова и офис – техника . Но как да избегнем вредата от електромагнитните и електростатичните полета, които те създават? Отговорът е прост – необходимо е да се йонизира въздуха.

ЙОНИЗАЦИЯТА НАМАЛЯВА НИВОТО НА НАПРЕЖЕНИЕ НА ТЕЗИ ПОЛЕТА 5-10 ПЪТИ .

Това протича за сметка на ефективната неутрализация на положителните заряди .

При многобройните изследвания с насищане на въздуха с отрицателно заредени йони се наблюдават следните резултати:

намалява уморатавъзстановяват се силитеповишава се работоспособносттаусилва се имунитетаРязко се снижава заболеваемостта

Йонизацията на въздуха-това е мощен профилактичен и стимулиращ фактор. Заедно с вдишания въздух йоните проникват в кръвта и се разнасят из целият организъм.

ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ НА ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ЙОНИ.

Йонизацията на въздуха изпълва помещенията с отрицателни йони в концентрации, характерни за горите или морските райони.

Йонизацията на въздуха изпълва помещенията с отрицателни йони в концентрации, характерни за горите или морските райони; въздухът се очиства от прах и токсични вещества; неутрализира се вредното въздействие на излъчванията от битовата техника.

Проведените изследвания през последните 40 години показват, че йонизираният въздух няма никакво вредно въздействие и не може да се получи предозиране. Кръвта не може да усвои повече кислород, отколкото са способни молекулите на хемоглобина, носещи кислород към клетките. Всички йони, които не са усвоени от кръвта, ще се издишат навън. Йонизацията на въздуха подобрява състоянието на нервната система, състава на кръвта и белодробната вентилация. Йонизираният въздух нормализира артериалното налягане, увеличава защитните сили на организма, повишава защитните сили срещу инфекции и алергии. Въздухът изпълнен с отрицателно заредени йони ускорява дори заздравяването при изгаряния и рани.

Дисковете на турманиевата керамика на Нуга Бест работят като биполярни йонизатори и изпълват въздуха с отрицателно заредени йони 800-1000 на см³. Когато седим или лежим на турманиевата керамика ( голям или малък килим, наметка, пояс, Мирикъл) турманиевите дискове генерират поток от аеройони и така намаляват физическата и умствена умора, подобряват общото самочувствие и имат успокояващо въздействие върху човешкият организъм.

И ако цялата тази информация Вашият ум може би приема като един позабравен урок по физика, имайте в предвид, че наличието на отрицателни йони във въздуха, който дишате е жизнена потребност. Това са „въздушните витаминчета“, които ще Ви дадат усещането на бодрост, енергичност и процъфтяващо здраве!