Зълвата на Тони Блеър е ислямистка активистка | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Зълвата на бившия лейбъристки британски премиер Тони Блеър предизвика скандал във  Великобритания, след като се включи в ислямската кампания против правителствената анти-екстремистка програма – съобщава Daily Express. 

Лорън Буут (18), полусестра на бившата Първа дама Чери Блеър (двете имат един баща, но различни майки) в момента е адвокат на противоречиви мюсюлмански благотворителни организации, някои от които открито подкрепят „Ислямска държава“.

Тя например е патрон на организацията CAGE, която водеше кампания за реабилитиране на бившия ислямски палач „Джихади Джон“, която пледирала да бъде наричан „красив млад мъж“, а не палач — убиец.

Лорън Буут с втория си съпруг 

––––––––––––––-

Но най-спорна е дейността й в благотворителната организация PeaceTrail, на която тя е съосновател и съпредседател, и си поставя за цел да противодейства на правителствената програма срещу радикализацията на британските мюсюлмани, известна като Програмата  Превенция (Prevent Programm).

Буут е свързана и с групата за оказване на финансова помощ на семейства на загинали терористи – HHUGS – която миналата година поде кампания за освобождаване на осъдения привърженик на „Ал Кайда“ Адел Абдел Бари, за когото тя разпространяваше бюлетини с твърдението, че той не е убиец, а невинен дълбоко вярващ мюсюлманин.
 

Лорън Буут (първата отляво) в годините на нормалната младост. В средата баща й Тони Буут й полусестра й Чери Блеър (втората отдясно)

–––––––––––

Лорън Буут е бивша журналистка от близкото до лейбъристите списание New Statesman, с открито демонстрирана склонност към алкохола, привързаност към мюсюлманската кауза като кореспондент на Al Jazzeera и иранския тв — канал Press TV и която нашумя по време на премиерството на Тони Блеър с различни спорни публични изяви  – като участие в риалити формати и скокове с бънджи. Но най-скандалната е участието й в организацията Stop the War Coalition (StWC), която настоява за прекратяване на войната в Ирак и осъжда политиката на британското правителство в подкрепа на американската агресия. А тази политика се реализира от нейния роднина, мъжа на сестра й Тони Блеър. Между 2006 и 2008 води предаване в британския  „Ислямски канал“, който се финансира от Иран.

През 2010 приема исляма, след като посещава храма на Фатима ал-Масумех в иранския град Ком  и това води до семеен скандал, а на следващата година се развежда със съпруга си Крейг Дарби, с когото имат две дъщери. През 2012 отново е на първите страници на жълтите вестници, след като публикува във Facebook обява, че си търси мъж. С изричната уговорка: „Търся си съпруг, но да не ми се обаждат агенти на „Мосад“, анонимни алкохолици, отрепки на ЦРУ, мъже, които не се молят и които не си плащат сметките“.

Лорън Буут се бори против правителственета програма срещу радикализацията на мюсюлманите

––––––––––, 

Запознава се с палестинеца Сохале Ахмед и отново използва Facebook, за да обяви сватбата си. Двамата сключват брак през 2013 г. , макар той да е женен и да има брак с майката на детето му от 18 години. Сватбата е според ислямската религиозна брачна церемония „никах“, която не е законна във Великобритания и ЕС. След брака двете жени са принудени да живеят заедно и това често води до шумни скандали.

Миналата седмица семейството се е преместило в ново имение в работническия квартал на Стокпорт – Хийтън Мърси. Там двете жени живеят в отделни къщи и по-рядко имат допир, като ползват мъжа си по график. Тя и двете й дъщери се молят по пет пъти на ден и живеят напълно според каноните на Корана.