Топ 14 очаквано най-добри бизнес идеи за 2016 година (част 2)

2
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

От Instagram консултант до собственик на мобилен ресторант, тази година се очертава пълна с изненадващи печеливши идеи за бизнес. Нека видим първите 7 места според проучването на Business News Daily.

7 – Мобилно консултиране

Според Джейми Търнър, основател на The 60-Second Marketer, тази година и следващите я, ще има една продължителна нужда от помощ в консултирането при мобилни решения. Тяхно изследване показва, че „има повече хора на планетата, които притежават мобилно устройство, от колкото такива, които имат четка за зъби.“ В книгата си „Go Mobile” се отбелязва още, че „съвсем спокойно можем да говорим за абсолютен приоритет в използването на мобилни апликации и решения в тази насока. Ако сте в бизнеса, значи е ваша задача да бъдете там, където са вашите клиенти. А те държат в момента смартфон в ръка“.“

6 – Преводни услуги

Все по-голямата международна бизнес среда налага нуждата от отлични преводи.

Според щатското бюро по трудови статистики (U.S. Bureau of Labor Statistics’ Occupational Outlook Handbook), наемането на лицензирани преводачи ще нараства с до 46% до 2022 год. – много по-бързо от средното за всяка друга регламентирана професия. Това е голяма възможност за бизнес предприемачите да обвържат бизнес средата си хора, владеещи отлично чужди езици.

5 – Мониторинг на служители

Служителите са изключително мобилни. Всъщност, според прогноза на International Data Corp, се очаква пътуващите работещи да нарастнат до близо 105.4 млн. в световен мащаб до 2020 год. Та, според Вас, как се очаква те да бъдат проследявани как си вършат работата?

Има голямо разнообразие от технологични разработки на апликации следящи онлайн времето на такива служители. За жалост голяма част от фирмите не разполагат с ресурси да менажират чуждото време и в този аспект да отсеят какво е важно и какво би могло да се оптимизира в работата на мобилните служители.

Компания, която би могла да допринесе за един добър мониторинг в тази насока е иновация в HR-а и несъмнено е оценена подобаващо като старт за нов бизнес.

4 – Пътуващи салони за красота

Представете си – пътуващ салон.. А мястото му – точно до Вас!

Звучи толкова удобно и несъмнено мобилният бизнес се превръща в огромен хит за 2016-та година. От бална прическа, до обикновена подстрижка през ноктопластика, бръснене или грим – всичко на една ръка разстояние.

За дамите и господата с особен интерес към този тип бизнес, иновацията му на колела би била едно печелившо начало.

3 – Здравословни вендинг машини

Здравословният начин на живот става все по-желан и наложителен в днешното забързано ежедневие. И тъй като споменахме забързан – защо пък вместо чипс, кроасани, солети и кола не намерите здравословни сандвичи, салати или плодове в близката вендинг машина.

Това е една нова форма на франчайз с голямо поле за изява. Информирайте се добре и продавайте здравословни продукти по един алтернативен начин!

2 – Бизнес тестерите

Аpp-овете и динамичните сайтове пригодени за смартфони и таблети се превърнаха в необходимост за ежедневния бизнес. Често, обаче, те не работят така, както хората очакват. Причина е , че компаниите не винаги влагат достатъчно усилия в това да тестват нововъведенията си и именно тук влиза ролята на тестинг услугата като една нова ниша в света на бизнес услугите.

Пример за подобна компания е SOASTA, която предлага облачни тестинг услуги (Cloud based services). И да – определено има място за растеж на този пазар. Софтуер тестингът е само една от множеството възможности за тестване на нови бизнес идеи, новоразработени продукти и услуги

1. Бизнес услугите

Много компании намалиха драстично своя персонал по време на последната рецесия и голям дял от тях останаха с невъзможността да наемат и обучат отново персонал. Вместо това по-голямата част от тях аутсорсват звена от техния бизнес на трети фирми. Това създава една добра възможност за всеки, който може да осигури един отличен маркетинг, HR, здравен мениджмънт или която и да е друг тип услуга в бизнеса.

Тук е важно да се отбележи, че такъв тип предприемачество е изключително подходящо за малките фирми. Според проучване на Michigan State University Broad College of Business „бизнес към бизнес“ услугите са високо специализирани и не са доминирани от големите играчи на пазара

Ако имате желанието и възможността да започнете нещо ново през тази пълна с изненади година, екипът на FRANCHISING.BG предлага широк спектър от бизнес услуги и консултации, които ще Ви помогнат да намерите своята перфектна предприемаческа среда.