Цветя за дома и градината

11
Добави коментар
Bebeto.ti
Bebeto.ti

РОДЪТ ЦИНИЯ включва 20 едногодишни тревисти растения с изключително богатство на форми, багри, възможности за украса. Цинията цъфти във всякакви тонове освен син, а маргаритоподобните цветове може да са обикновени, полукичести и кичести. Растението присъства в градината дискретно до първа слана. Пъстрите му главички закачливо надничат и от балконските сандъчета.

През периода на вегетация подхранвайте редовно. Силните стъбла нямат нужда от подпорки. Понася засушаване, но за да цъфне и изглежда добре, трябва редовно да я поливате. Цинията много рядко страда от вредители и болести.

Засадете растението на плодородна почва, която предварително е добре обработена, и осигурете слънчево огряване. Цинията се размножава чрез семена, които се засяват през пролетта на открито, след което растенията се прореждат. За да цъфтят обилно, им е необходимо достатъчно количество фосфор и калий. Азотът е също необходим, но трябва да се има предвид, че прекомерното количество стимулира растежа и образува повече листна маса за сметка на съцветията.