Атентат срещу полицейски участък в Ставропол | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

РУСИЯ
Атентат срещу полицейски участък в Ставропол
Трима атенаттори самоубийци се взривиха в Новоселицкия район на Ставропол. Има жертви

11 Април 2016 11:35
0

принтирай

|

текст

Трима заподозрени атентатори самоубийци се взривиха в полицейския участък на Новоселицки район, в района на Ставропол.  Според предварителна информация четвъртият нападател е ликвидиран.

Министерството на вътрешните работи потвърди информацията за  нападение срещу полицейски участък. 

„Днес бяха ликвидирани двама бойци, които се опитали да нападнат полицейския участък на Новоселицки район на Ставрополска област. Единият от тях е бил застрелян на КПП при опит да проникне в сградата, вторият се самовзривил. Засега няма жертви сред служителите на полицията и населението. Двамата нападателите са ликвидирани. В района е въведен план „Крепост“ – се казва в официалното съобщение.

 

При теракте в Ставрополье кроме самих трех террористов ни кто не пострадал. pic.twitter.com/2TAigZXPwV
— Валерий Леденцов (@Valinled1) April 11, 2016

 

Първоначално бе съобщено, че нападателите са четирима, а трима от тях са се взривили. Появи се информация и за трима терористи-камикадзета. 

Оперативните служби разпоредили на жителите да напускат домовете си, веднага били евакуирани деските градини, училищата и болницата е поставена в повишена готовност.

 

„На входа на участъка лежат трупове, но не е известно колко са и дали са полицаи или терористи“ – разказа очевидец за LibeNews.ru 

 

 

 

Това не е първото нападение срещу сътрудници на полицията в южна Русия през последните седмици.

На 29 март автоколона на полицията в Дагестан попадна на две самоделни бомби и един полицай бе убит, двама са тежко ранени. Отговорността бе поета от групировка, която се представя за местен клон на забранената в Русия „Ислямска държава“.

На 30 март отново в дагестан шофьор на автомобил ВАЗ-2110 бил спрян за проверка на КПП и при представянето на документите задействал взривно устройство. Един полицай загинал, друг е ранен. Отново отговорността поела същата нова терористична групировка.