За ваксинациите – разобличаваща австралийска дисертация

1
Добави коментар

   В Австралия е защитена дисертация, критично разглеждаща правителствената ваксинационна програма и настояваща за изменението ѝ.

   Австралийска аспирантка предизвика смут в медицинските среди, като написа дисертация за грешките в правителствената ваксинационна програма и фармацевтичната промишленост. За голямо неудоволствие на медицинското статукво, университетът е одобрил текста на дисертацията ѝ. Така Judy Wilyman, виден деятел на антиваксинационното движение, неотдавна придоби титлата „Доктор по философия“ (Ph.D.).

   Защитниците на детската ваксинопрофилактика реагираха като ужилени и предложиха на университета Wollongong да преразгледа своята позиция по утвърждаване на дисертацията. Университетът не промени позицията си, понеже разглежданите хипотези в дисертацията на Wilyman са „извънредно оправдани“. При това университетът преразгледа други дисертации, които са одобрени за защита, но не и тази.

   В своята дисертация Judy Wilyman, която е движеща сила на организацията „Решения и избор за ваксиниране“, доказва, че международните организации като Световната здравна организация (СЗО), са в мащабен сговор с фармацевтичната промишленост за насърчаване на ваксинациите.

   Тя представи дисертацията си в края на миналата година, правейки заключение, че австралийската имунизационна политика не е резултат от независима експертиза, а се базира на натиска от страна на фармацевтичната индустрия на СЗО.

   Различните изследователи и деятели в областта на общественото здравеопазване не признаха резултатите на този научен труд, който е защитен в Института „Училище за хуманитарни науки“ на горепосочения университет. Оттук идва и искането академичният съвет на университета отново да преразгледа положенията, изтъкнати на защитата. До този момент университетът отказва да удовлетвори каквито и да е искания за преразглеждане.

   Ето и основните положения на дисертацията на Wilyman:    1. Не съществува обективен надзор на противопоказанията или оценка на ефикасността от ваксинирането на населението, което би дало важни данни за последствията от ваксинирането.

    2. СЗО няма никакво отношение към международната общност и контролът над СЗО се осъществява изхождайки от интересите на големи корпорации и  Световната банка.

  3. Не съществуват потвърдени научни доказателства, че заболяванията, за които се препоръчват ваксини, представляват сериозна заплаха за болшинството от австралийските деца.

   4. В рекламната кампании на ваксината против рака на маточната шийка бяха неправилно представени рисковете от инфектиране с човешки папилома вирус и заболеваемостта от рак на шийката на матката при жените от различни държави. Това е направено съзнателно, за да се създаде пазар, на който да се продаде ваксината.

   5. Пандемията на „свински грип“ през 2009 беше обявена от комисия от СЗО, която е свързана с фармацевтичните компании, които се борят за огромни печалби.

   Във вълната на порицание, която в момента заля Judy Wilyman и университета Wollongong, поразява това, че нито един критик не е в състояние аргументирано да оспори положенията, изтъкнати от Willyman.

   Вместо това критиците се опитват да очернят репутацията на Willyman, като я наричат „антиваксинална луда“ и да очернят репутацията на университета.

                                                                                                                             източник