Посетихме Хоя Бачу – прокълнатата гора на Румъния!!!

2
Добави коментар
jim.parashkevov
jim.parashkevov

Румъния е известна с богатия си и интересен фолклор, но това, което се случва редовно в гората Хоя Бачу, със сигурност не е плод на въображението на местните жители. Когато си мислим за Трансилвания, първата асоциация, която ни хрумва, най-вероятно е свирепият вампир граф Дракула, но в областта има и мнозина други загадки, които също не са за подценяване. Точно тях решиха за разследват, при посещение в Румъния, специален агент Владимир Лисичков от ФБР и Доцент Ата Пападакис от Altar-Farmar University of Sydney, най-добрите спецове на свръхестественото и конспиративните теории в Европа.

Тайната на Трансилвания…

Едно от тези места е тъмната и мистериозна гора Хоя Бачу (Hoia Baciu), намираща се недалеч от град Клуж-Напока, естествено в загадъчния и тайнствен район на Трансилвания. Някои дори наричат тази прокълната гора, истински Бермудски триъгълник. В самото сърце на Хоя Бачу се намира странно, кръгло поле, за което доста хора твърдят, че е някакъв вид портал към друго измерение или пък площадка за НЛО, а според други става въпрос за дом на изгубените души, които никога не са намерили пътя към отвъдното. Страховитата гора става известна през 60-те години на миналия век, когато известен биолог заснема НЛО по време на научна експедиция.

В дебрите на балканския триъгълник…

Хоя Бачу е известна и като „Бермудския триъгълник на Трансилвания“. Тази теория вече е потвърдена от десетките видеоклипове и снимки на изследователите, които я проучват от десетилетия. Истината е, че не само уфолозите и експертите в областта на паранормалното, но и съвсем обикновени туристи споделят за странни феномени в района. В някои сличаи, хора, навлезли дълбоко в Хоя Бачу, получават необясними обриви, изгаряния и други състояния като силни болки, треперене, повръщане, но и дезориентация във времето и пространството.

За повече интерни факти от света на паранормалоно, посетете и официалната ни фейсбук страница: https://www.facebook.com/dosietataz