Как пазарува поколението У?

1
313
Добави коментар
ani.vodo
ani.vodo

Ново проучване на пазара показа, че поколението У са действително по­склонни към харчене на пари от предишните поколения, но за жалост производителите не са наясно как точно да ги привлекат към стоките си. Определено подходът използван досега не отговаря на предпочитанията на милениалите, които не се интересуват от

традиционните типове реклами и даже активно ги отбягват в ежедневието си. Затова е нужно ново и цялостно разбиране на това как и защо пазарува новото поколение, как се различават ценностите и поведението им от предишните.

Множество проучвания са провеждани, за да се изследват потребителските маниери на младите и въпреки това все още се използват остарели тактики. Поколението Уе много по­селективно и знае какво иска, затова и винаги прибягва към интернет, за да проучи марки на пазара самостоятелно и да оцени продуктите преди да купи. Само в САЩ в момента милениалите наброяват 80 милиона, съставляват най­голямата част от работната сила и контролират около 600 милиарда от годишните потребителски разходи.

Новото социологическо проучване сочи, че не само поколение У разчитат почти изцяло на технологиите, за да контролират живота и времето си, но и се чувстват много по­отговорни пред социални и благотворителни каузи, в които взимат участие. И дори да са доказано пестеливи и недоверчиви към рекламни кампании, те имат афинитет към луксозни марки, които желаят да притежават. В тези случаи те са готови да отделят завидна част от доходите си за модерни и скъпи маркови артикули.

Особен афинитет изпитват към модни марки, които отговарят на вкуса им и около 65% вярват, че марката и купуването на оригинален дизайн има голямо значение. За разлика от бейби бумърите, от които анкетирани само 18% мислят по същия начин. Около 19% от анкетираните от поколение У се смятат за големи купувачи, спрямо 11% от поколение Z и 5% от бейби бумърите.

Това от което истински се интересуват милениалите, когато пазаруват за маркови стоки не е просто външния вид. Те се водят от редица показатели, когато харчат парите си за нещо скъпо и рядко са импулсивни купувачи. Винаги търсят качествени и хубави продукти с известна марка, но разчитат на класическия дизайн, а не изцяло на това, което е актуално в момента. Купуват това, което изглежда специално, скъпо и има за цел да впечатли останалите. Но освен това те са много по­социално ангажирани и затова се интересуват от това къде е произведена стоката, кой я произвежда и дали компанията се придържа към определени принципи на феър трейд, екологични технологии и устойчиво развитие.