Как да разберем дали ни следят? | Teenproblem.net

20
Добави коментар
GaN
GaN

Следенето макар и да ви изглежда като сценарии на филм се случва доста по-често от колкото си представяте. Наскоро бе разбита група, която следила жертвите си след, което те били изнасилвани и обирани. Някой вманиачени гаджета, които искат да ви хванат в крачка също прибягват до това. Причините някой да ви следи са много за това ще ви дадем някой ключови идеи затова

Как да разберем дали ни следят:

Дали сте с кола или пеша няма значение. Направете 4 десни или 4 леви завоя. Така вие правите кръг около едно и също място. Само този, който ви следи би правил кръгче след вас – едва ли някой, който просто се разхожда е решил да прави ненужни разходки около блока ви (примерно).

Трика с моста – в доста градове има мост. Ако наистина се притеснявате, че имате „опашка“, то намерете мост. Преминете през моста и се обърнете – огледайте хората, които преминават след вас на моста. След кратка почивка около моста се върнете обратно. Само този, който ви следи ще тръгне обратно след вас по моста.

Ако вече знаете, че ви следят е важно да запазите самообладание и да излезете от ситуацията. Моловете са една добра алтернатива да изгубят следите ви. Ако е нощно време и ходите пеш – то тогава е значително по-опасно. За това следете сенките по улицата. Когато минавате покрай уличните лампи сенките стават доста дълги, което ви позволява на моменти да следите какво е поведението на човека зад вас. Това ще ви даде ясна представа дали човекът се готви да ви нападне. Не на последно място е възможността да посетите приятел. Така ще можете да следите каква е обстановката.

Имайте предвид, че ако ви следят за да ви бият (нещо, което не е за изключване особено ако сте издразнили някой скинар, който е събрал агитката) по-добре е да извикате полиция или директно отидете в полицията. Там ще бъдете в безопасност.

Следенето макар и да не е толкова явно и популярно е част от ежедневието ни и може да ви се случи без изобщо да предполагате. Затова е добре да си изградите навик да запомняте дребните детайли. Така например ако в един ден видите един човек 3 пъти на различни места (особено в големите градове) и погледите ви се срещнат… добре е да се замислите дали пък не ви следят?