Елегант бг Алуминиева дограма, PVC дограма, Стъклопакети

1
Добави коментар
sixthsense
sixthsense

Да си кажем честно – колко пари могат да се спестят от отопление?

В сравнение със старите единични прозорци, при новите прозорци топлинните загуби при еднаква остъклена площ могат да бъдат сведени до по-малко от една четвърт. За целта са необходими специални топлоизолационни стъкла, но и с най-обикновени стъклопакети може да намалите чувствително сметките си за отопление.

Какво означава „без прекъснат термомост”?

Изработен изцяло от чист алуминий, с лека конструкция, придаваща на пространството максимално изчистен вид. Основен недостатък на този профил е, че има добра топлопроводимост, което при резки температурни влияния и влажно време води до образуването на конденз. Алуминиевият профил без прекъснат термомост се използва основно за направата на търговски, промишлени и административни сгради и като вътрешни прегради.

Какво означава “с прекъснат термомост”?

Поради получаването на конденз при чистия алуминий, за преодоляване на този проблем се използва алуминиев профил с прекъснат термомост. Разликата със “студения профил” е в поставянето на специална PVC вложка в алуминиевия профил. По този начин не се позволява топлопреминаването между алуминия вън и вътре. Този вид алуминиев профил е подходящ най-вече в помещения с чести смени на температурата и влагата, тъй като предпазва от конденз.

Какви са топлоизолационните свойства на различните материали за прозорци?

Пластмасата има добри топлоизолационни качества, т.е. изключително ниска топлопроводимост. Топлопроводимостта на алуминия, например, е повече от 1000 пъти по-висока. В този случай термомостът се пресича с помощта на пластмасови напречници. Освен конструкцията на самия профил голямо значение за топлоизолацията има и начина на остъкляване.

Какво става с прозорците от PVC при пожар?

Прозорците, изработени от PVC, представляват ефективна част от мерките на противопожарна профилактика. PVC профилите са трудно запалими, не горят самостоятелно и гаснат без наличието на открит огън. Изключено е тази пластмаса да способства активно за разгарянето и разпостранението на пожари.