Семена на Ягодово дърво (кумарка, арбутус) – Arbutus unedo екзотичен плод с приятен вкус

1
330
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка / брой семена: 100 мг семена на Ягодово дърво (Arbutus unedo) се съдържат в една опаковка от Вилморин.
Цъфтеж: Цветчетата са обагрени в бяло до блезо-розово, цъфтят от отктомври до март месец.
Височина: В естествени условия стигат до 10 метра, в домашни – до 3 метра.
Осветеност на терена: Слънчево или полусенчесто място.
Почвени условия: Хумусни почви с добра отцедливост.
Устойчивост на ниски температури: Не е студоустойчива култура за нашия климат.
Дълговечност: Многогодишно, вечнозелено растение.
Подходящо място: Като интериор в закрити пространства.
Период на сеитба: През цялата година.
Дълбочина на сеитба: Около един сантиметър.
Схема на отглеждане: Всяко растение в отделен съд.
Период за покълване: От 2 до 7 седмици.
Необходимост от поливане: Редовни и умерени поливания.
Подходящи торове: Редовно наторяване по време на цъфтежа и плододаването.

Онлайн магазинът ни Semenata.Shop ще представи семена на екзоотичното Ягодовото дърво. Привличащото към сорта е фактът, че ягодовото дърво е вид вечнозелено дърво, а интересното – плодчетата, които се раждат, биват ядливи с приятен вкус. Кръстено е с това име, защото плодчетата оприличават познатите на всички ягоди.

Приликата му с ягодите обаче, не се изразява във вкуса на плодовете. Опитвайки плодовете на ягодовото дръвче (познато още като кумарка и арбутус), ще усетите вкуса на прасковата с мангото едновременно. Хапва се вътрешността, имаща месеста структура, оцветена в жълт цвят. Външната обвивка също би могла да се яде, но вкусът й няма да ви зарадва особено. Привлекателното в нея е цветът – червеникав.

Отгледано в естествената си среда, ягодовото дръвче стига зашеметяващите десет метра. У нас, екстравагантният вид бива гледан предимно като саксийен вид, което превръща дървото в храстовидно. Така гледано, дървото стига около три метра.

По време на летния сезон, тоест през топлите периоди на годината, бихте могли да изваждате дръвчетата на терасите. Така те събират слънчевите лъчи, което им действа благотворно.

Дръвчетата се ползват изключително при озеленяването на разни помещения, включващи офисите, зимните градини, хотелите. Собствените Ви домове биха се освежили с тези интересни дръвчета.

Ягодовите дръвчета са се наложили в озеленяването на закрити пространства, именно заради вечнозеления характер на сорта.

Почвата, където засаждате саксийните си цветя бива вид почва, която става за отглеждането на ягодовото дръвче.

След избиране на подходящ съд за вашите ягодови дръвчета, семенцата поставяйте на сантиметър в почвата. Няма нужда семенцата да се задълбават, понеже самите те са дребнички. Просто ги покрийте с малко пръст и притиснете леко.

За изникването им ще са нужни от две до седем седмици време.

При тези дребни дръвчета цъфтежът с плододаването вървят с едновременни темпове. Месеците са – октомври месец – пролетният март.

Плодчетата, стигащи 2 до 3 сантиметра, бихте могли да хапвате в пресен вид. Другите варианти като начини за консумиране са домашните сладка, конфитюрите и подобни консерви, подготвени за зимните дни.

Всеки вечнозелен вид е популярен, именно с оставането на зеленината целогодишно. Ягодовите дръвчета не правят изключение от правилото, дори са по-популярни, имайки предвид факта, че плододават.

Така получавате не единствено зеленина през цялата година, но и ядливи, вкусни плодчета. 

Плодчетата на Ягодово дърво не са единствената част, която бихте могли да ползвате. Листенцата, както и самата кора също се употребяват в разни козметични средства например. Такъв вид приложение идва от съдържащите се в дръвчетата вещества като етиловия галат и танинът.