Фаворитите на Световното първенство 2018: Германия – Betreview.net

1
204
Добави коментар

Когато говорим за Германия, винаги става въпрос за един от фаворитите за спечелване на поредното Световно първенство. Още повече и когато Бундестимът е настоящ крал на света. Но както добре знаем – с короната идват и големите очаквания. Могат ли момчетата на Йоги Льов да ги покрият?

Настоящият световен шампион Германия излиза по руските терени за защита на титлата и общо пети трофей от Мондиал. Това би изравнило немците с рекордьора Бразилия, която може да се похвали с пет спечелени световни първенства.

Маншафта е 18-кратен участник на Световно първенство. Както уточнихме, Германия е четирикратен шампион, като за последно те спечелиха титлата преди четири години. Тогава гол на Марио Гьотце в продълженията донесе на немския тим успех над Аржентина на финала.

Пътят до Русия 2018

Както и се очакваше, Германия нямаше проблем да спечели група C на квалификациите в зона Европа. Немците финишираха с 30 точки от 30 възможни и перфектен актив от 10 победи от 10 изиграни мача. Но и групата им не беше особено тежка, трябва да признаем. В течение на кампанията селекцията на Йоахим Льов вкара 43 гола и допусна само 4. Това вече наистина е впечатляващо, независимо от нивото на опонентите. Германия е единствения отбор от световните квалификации, който успя да спечели абсолютно всички свои мачове по пътя към Русия.

Маншафта изигра общо четири контролни срещи след края на квалификационната кампания. Удивителното е, че световният шампион не успя да спечели нито една от тях. Но пък и опонентите бяха силни – Англия, Франция, Испания и Бразилия. Германия записа три равенства (срещу Англия, Франция и Испания) и претърпя загуба от Бразилия в Берлин. На 2 юни шампионите ще изиграят следващата си контрола срещу тима на Австрия.

Съставът на Германия за Световното първенство

На 15 май селекционерът Йоахим Льов обяви разширен състав от 27 футболисти за Световното първенство. Както знаем, четирима от тези играчи ще отпаднат от сметите, за да станат 23. Извън плановете на наставника остана героят от Мондиал 2014 Марио Гьотце, чиято кариера през последните години тръгна надолу. Не бе повикан и почти двуметровият таран на Байерн Мюнхен Сандро Вагнер, за когото се смяташе, че може да внесе ценна вариативност в атаката на тима. Вместо това Льов реши да повика нападателя на Фрайбург Нилс Петерсен, който все още няма нито един изигран мач за националния тим. Но пък той отбеляза 15 гола в Бундеслигата през сезона.

Както и се очакваше, повиквателна получи вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер. Тук обаче интересният въпрос е друг, а именно – дали той ще бъде титулярен избор под рамката на вратата? Както вероятно знаете, Нойер се възстановява от сериозна контузия, като той отдавна не е играл в официален мач. Би било донякъде дори рисковано, ако той стартира в мачовете на Мондиала. Далеч по-логичен избор за №1 изглежда вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген, който записа много силен сезон за каталунците. Ще бъде интересно да видим крайното решение на Йоахим Льов в случая.

Иначе в състава на Льов попаднаха добре познати бойци като Жером Боатенг, Матс Хумелс, Сами Кедира, Тони Кроос, Томас Мюлер и Месут Йозил. Тези футболисти са ядрото на този германски национален отбор. Доверието на Льов отново получиха ветерана Марио Гомес и учудващо здравия Марко Ройс, а играчи като Тимо Вернер (РБ Лайпциг) тепърва ще търсят доказване на международната сцена.

Едно от най-интригуващите имена в състава на Германия несъмнено е крилото на Манчестър Сити Лерой Сане. Бившият играч на Шалке 04 разполага с бързина, техника и дрибъл, които го направиха основен футболист на “гражданите”. В момента Сане е един от най-впечатляващо представящите се играчи в селекцията на Льов. Би било изненадващо да не го видим сред титулярите на Мондиала. Определено това е футболист, който наистина може да предложи много на предстоящото Световно първенство. Пеп Гуардиола вече оцени качествата му. А дали същото ще направи и Йоги Льов?

Селекционерът на Германия

Йоахим Льов е начело на Германя от 2006 година насам. Тогава от асистент на Юрген Клинсман той се превърна в наставник на тима. Наскоро Льов подписа нов договор с Германия до Световното първенство в Катар през 2022 година. Ако изкара договора си докрай, той ще се превърне в най-дълголетният треньор на Маншафта, изпреварвайки Хелмут Шон и Сеп Хербергер.

През 2008 година Льов изведе немците до финал на Европейското първенство в Австрия и Швейцария, който обаче те загубиха от Испания. През 2014 година обаче той и неговите играчи триумфираха със световната титла в Бразилия. Под неговото ръководство през миналото лято Бундестимът спечели и Купата на Конфедерациите, която традиционни предшества Световното.

Съперниците на Германия в груповата фаза и 1/8-финалите

На тазгодишното Световно първенство Германия попадна в група F, където са още селекциите на Южна Корея, Мексико и Швеция. Ние бихме казали, че това са три изключително коварни съперника, но със сигурност Маншафта е фаворит за първото място в групата. Германският тим няма навика да се проваля в груповата фаза, като надали това ще се случи и този път.

Мексико и Швеция са отборите, които евентуално биха застрашили немския състав за първото място в групата. Подобен развой на събитията обаче би бил наистина изненадващ.

Заложи на мачовете на Германия

Ако Германия очаквано спечели първото място в групата, Бундестима ще има за съперник втория от група Е на надпреварата. Там са отборите на Бразилия, Сърбия, Швейцария и Коста Рика. Би било интересно това да са “кариоките”, но най-навярно те ще спечелят групата. Най-голям е шансът това да е някой измежду Швейцария и Сърбия. С други думи, почти сигурно германският тим ще бъде огромен фаворит на 1/8-финалната фаза.

Виж пълната програма на Световното първенство >>>

Съвсем очаквано, коефициентът на Betfair Германия да спечели групата си не е особено висок, а именно – 1.33. Ние също сме съгласни, че би представлявало голяма изненада, ако Германия по някаква причина не триумфира в група F.

Очакванията към тима

В заключение можем да кажем, че макар и да е трудно (и рядко срещано) да защитиш световната си титла, Германия е сред големите фаворити за триумф на Мондиала. До този момент единствено Италия и Бразилия са успявали да защитят световните си титли. В последните години немският футбол се радва на страхотни поколения и изключителни таланти. Школите в Германия работят по впечатляващ начин и не спират да произвеждат звезди. Който лесно отписва Маншафта на тазгодишното Световно първенство, определено бърка сериозно. Коефициентът на Betfair Германия да спечели Мондиал 2018 е фиксиран на 5.5. В това отношение Маншафта е фаворит №1 за титлата, заедно с Бразилия.

Заложи на Германия за Шампион
 Зареждане …

Германия: Може ли Бундестимът да защити титлата?

5 (100%) 1 vote

Свързани статии