Страхотни трикове, с които да избегнете подсичането при бебетата | BeBuvki.com

1
155
Добави коментар
sharenkapov
sharenkapov

Страхотни трикове, с които да избегнете подсичането при бебетата

Подсичането на бебешкото дупе е изключително неприятен и често срещан дерматологичен проблем при най-малките. Статистиката сочи, че едва 10% от бебетата не се подсичат и само 5% от мъниците никога не са имали подобен проблем. Честотата на подсичането може да достигне до ниво, което сериозно да влоши ситуацията – например, някои бебета получават силни раздразнения, стигащи до образуване на мехури и кръв.

Важно е да се разбере, че причината за подсичането е събралата се влага в пелените, която директно и при силен натиск директно навлиза в контакт с кожата на бебето. Без значение колко качествен е типът памперс, който използвате, той винаги ще задържа определено количество влага, а тя сама по себе си пречи на епидермиса да диша, поради което се получава и раздразнението.

Съществуват десетки лекарствени продукти и стотици видове марки кремове срещу подсичане на бебешкото дупе. Можете да се допитате до педиатъра си кой е най-добър конкретно за вашето дете, но нашият личен съвет е да се замислите за варианти, които биха помогнали за превенцията на този дерматологичен проблем.

Как да избегнем подсичането и има ли специални трикове за целта? Разбира се, че има! За всеки проблем, та даже и бебешки, си има разрешение – било то трудно прохождане, атопичен дерматит или злоядство. По-долу ви представяме прекрасни алтернативи за превенция на бебешкото подсичане:

1. Сменяйте максимално често бебешките пелени. Не щадете средства за памперси, защото проблемът, наречен подсичане, съвсем не е безобиден. Точно както си казахте, че няма да пестите пари от обувки за прохождане, защото то е изключително важен етап в развитието на детето ви, така и не е редно да пестите от състоянието на кожата му.

2. Влажните кърпички са удобни, но когато имате възможността, е по-добре да ползвате добрата стара топла вода и бебешки сапун. Кърпичките биха могли да съдържат вещества, които също да дразнят кожата на детето, а освен това, те оставят допълнително количество влага след себе си.

3. Създайте си навик в определени часове от деня да оставяте детето голичко. Така, кожата му ще подиша и ще се освободи от спарването, наслоило се през целия ден от носенето на памперси.

4. Преди дълги разходки, както и преди сън е задължителна смяната на памперса.

5. Ако бебешката кожа е склонна към подсичане или е прекалено суха и деликатна, дори проблемът да не е възникнал, използвайте крем за подсичане като превенция. Не е задължително да го поставяте при всяка смяна на пелена, но е добре това да се случва отново преди сън или дълга разходка, тоест когато дълго време няма да можете да смените памперса.