Gargite ot Belokrusha | Издателство ЛИСТ

7
340
Добави коментар
anamariq
anamariq

Откъс

– Какво става, Амелия? – попита той. – Лошо ли ти е? Казах ти да не преяждаш!

– Колко си груб и безчувствен! – избухна госпожа Гарг. – Аз се скъсвам да се грижа за теб, а когато не работя, всеки божи ден снасям по едно чисто ново яйце – освен, разбира се, в неделя и по официалните празници. Това прави двеста деветдесет и седем яйца годишно, а не ми се е излюпило нито едно гардже!

За автора:

Олдъс Хъксли (1894-1963) е английски писател, романист и философ. Най-известната му книга за възрастни е „Прекрасният нов свят”. „Гаргите от Белокруша” е единствената му книга за деца. Пише я за своята племенница Оливия, която често гостува на семейството му. Оригиналът изчезнал, когато къщата на семейство Хъксли изгаря при пожар. За щастие, екземпляр от историята е запазен от съседите и след смъртта на писателя е публикувана.

За илюстратора:

Ина Христова (1988) живее и работи в Барселона, Испания. Завършила е Национална художествена академия в София със специалност “Изкуствознание” и “Илюстрация” в Escola Massana, Барселона. Илюстрира детска литература, издания с поезия и проза,  реализира различни проекти, свързани с графиката и авторски ръчно изработени книги. За дипломния си проект “Забранената литература” получава наградата Хунседа  от Асоциацията на каталунските илюстратори.Създател е на ателие – галерия Espai Brut, където преподава илюстрация и графични техники.