Срещу затлъстяване и наднормено тегло – ефективни мерки!

1
167
Добави коментар
borola
borola

Проблеми като затлъстяване и наднормено тегло далеч не са само естетически. Сблъсъкът с тях често коства здравето на засегнатите. Единственият начин потенциалните „жертви“ да обърнат хода на събитията е, като внесат някои малки промени в житейските си навици, с които ще преборят успешно излишните килограми и ще намалят здравния риск.

Изпитани трикове за успешна борба със затлъстяване и наднормено тегло
Собственоръчно приготвяне на храната

Оказва се, че усвояването на елементарни готварски умения е първата стъпка към справяне със затлъстяването и наднорменото тегло. Дългогодишният опит на диетолозите по света сочи, че когато пациентите им сами приготвят храната си, те са значително по-придирчиви към качеството на вложените съставки. „Щом храната, която страдащите от затлъстяване и наднормено тегло консумират ежедневно, отговаря на високи стандарти, това е ясен знак, че са започнали да водят здравословен начин на живот и не е далече времето, когато ще влязат във форма“, категорични са специалистите по хранене и диететика.

Сервиране на ястията в по-малки чинии

Употребата на по-малки чинии от обикновено също е печеливша стратегия в борбата срещу затлъстяването и наднорменото тегло. Експериментално изследване, проведено от видния психолог проф. Брайън Уансинк от Корнелския университет в САЩ, сочи, че намаляването на размера на чиниите с 5 см – от 30 на 25 см, води до понижаване на количеството приети калории с 22%. Обяснението е просто – малките чинии създават представата, че порцията е по-голяма, отколкото е в действителност. Това от своя страна е предпоставка за по-бързо засищане. В случай че диаметърът на чинията е под 24 см, участниците в експеримента си дават сметка за илюзията и отново са склонни да преяждат. Ето защо съветът на проф. Уансинк е хората, които се стремят да отслабнат, да консумират ястията в чинии с диаметър не по-малък от 25 см. По думите му така за една година ще свалят до 8 кг от теглото си.

Стриктно проследяване на двигателната активност

Проблеми като затлъстяване и наднормено тегло са пряко следствие от застоялия начин на живот. Справянето с тях предполага да се предприемат мерки срещу обездвижването. Това не означава задължително изтощителни тренировки във фитнес залата. И разходките в парка с по-бързо темпо от обичайното са добро начало за спечелване на вечната битка с кантара. За да са ефективни обаче, те трябва да станат неизменна част от ежедневието на засегнатите. Специалистите са наясно колко трудно се поддържат мотивацията и дисциплината във времето. Инсталирането на мобилно приложение, които проследява двигателната активност, обаче помага това да се случи. То е изпитан начин за развиване на самодисциплина и стриктно придържане към начертаните цели.

Изпитано природно средство с доказан ефект срещу затлъстяване и наднормено тегло

Ефективността на предложените методи за справяне със затлъстяването и наднорменото тегло може да се повиши многократно с употребата на изцяло натуралния продукт Калорекс/Calorex®. Неговото име е синоним на здравословно отслабване. Безотказното му и щадящо действие се дължи на рационалната комбинация от екстракт, извлечен от тропичния плод Гарциния камбоджа, и биологично активната форма на хром – хром пиколинат. Активните съставки спомагат за редуциране на телесната маса без драстично намаляване количеството на консумираната храна. Безспорното предимство на Калорекс е, че благоприятства топенето на мазнините по корема и талията, които са особено упорити и трудни за елиминиране. Освен че помага за намаляване на теглото, Калорекс потиска апетита и осигурява по стриктно придържане на отслабващия към предписаната диета.

Преглеждания:
290