След прием на антибиотици – ето как да възстановим чревната флора…

1
283
Добави коментар
borola
borola

Чревната ни микрофлора буквално е опустошена след курс на лечение с антибиотици. Непосредствена причината за настъпилата катастрофа е фактът, че наред с „лошите“ антибиотичните средства унищожават и „добрите“ бактерии. Нарушеният микробен баланс (дисбактериоза) крие сериозни рискове за здравето, поради което трябва да предприемем своевременни мерки за неговото възстановяване. Нека видим какви по-точно в следващите редове.

Начини за възстановяване на чревната флора след използване на антибиотици
Прием на повече глутамин

Доказано е, че глутаминът, най-разпространената аминокиселина в тялото, има ключова роля за възстановяване на чревния епител. Ето защо трябва да се постараем да си го набавим в солидни количества след терапия с антибиотици. Можем да го сторим, като наблегнем на консумацията на пилешка супа. Освен високи нива глутамин в костния бульон се съдържат и други ценни аминокиселини (глицин, пролин) и минерали, които благоприятстват стомашно-чревното здраве.

Набавяне на пробиотици

Пробиотици е другото име на полезните бактерии. Тяхното най-голямо достойнство е, че подпомагат функцията на стомашно-чревния тракт. Именно това налага да си подсигурим приема им след използване на антибиотици. Колкото по-голямо разнообразие от пробиотични бактерии имаме в организма, толкова по-добре ще държим под контрол лошите бактерии. Начините, по които можем да си ги набавим са два – чрез храната и посредством хранителни добавки. Ценни източници на пробиотици са неподсладеното кисело мляко, изварата, кефирът, някои видове сирена (гауда, чедър, пармезан), киселото зеле, киселите краставички, комбуча и ферментирали соеви продукти (темпе, мисо).

Осигуряване на пребиотици

Приемът на пробиотици е важна, но крайно недостатъчна мярка за възстановяване на чревния баланс след лечение с антибиотици. И тъй като, когато се касае за здравето ни, нямаме право на половинчати действия, непременно трябва да си осигурим пребиотици. Тези разтворими фибри служат за храна на пробиотичните бактерии и стимулират техния растеж. Храни с богато съдържание на пребиотици са празът, чесънът, лукът, аспержите, артишокът, бананите, ябълките, крушите и коренът от цикория.

Естествен пробиотик + пребиотик + имуностимулатор за здрава чревна флора след прием на антибиотици

Експертите от екипа на програма Имунитет ни приканват да се доверим на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic, за да възстановим напълно баланса в стомашно-чревния тракт след използването на антибиотици. Този уникален за българския пазар продукт представлява рационална комбинация от пробиотик, пребиотик и имуностимулатор. Всяка негова капсула доставя на организма висок брой пробиотични бактерии Лактобацилус булгарикус и бета-глюкан, който едновременно благоприятства растежа на „добрите“ бактерии и укрепва имунитета. Вследствие на мощното взаимодопълващо действие на активните съставки Имунобор Биотик нормализира чревната флора, възвръща стомашно-чревния комфорт и усилва естествената защита на организма.

Продуктът може да се приема както след, така и по време на антибиотичното лечение. Огромно негово предимство е, че подсилва лечебния ефект на редица антибиотици, когато се взема заедно с тях.
Имунобор Биотик има отлична поносимост и е напълно безвреден. Може спокойно да се използва от деца и бременни жени.

Преглеждания:
4