Черният дроб – от какво е заплашен и как да му се помогне?

1
212
Добави коментар
borola
borola

Като цяло съвременния начин на живот предразполага към чести натоварвания на черния дроб. Според учени реалната възраст на най-големият орган в човешкото тяло надхвърля тази на притежателя му. На всички ни е известно че всеки ден, заедно с храната която поглъщаме, ние внасяме в организма си и голямо количество вредни вещества.

Изчислено е, че само в обикновената течаща вода техният брой надхвърля 700. Освен тях ние поемаме и огромно количество от химикалите (пестициди), с които са обработени голяма част от плодовете и зеленчуците. От друга страна много от животните, отглеждани с цел месодобив са поели много антибиотици и хормони. Освен това за да стане годна за консумация, голяма част от храната, която присъства на масата ни преминава през технологична обработка – готви се, замразява се и се размразява. При всеки един от изброените процеси се формират съединения, криещи риск за здравословното състояние на човека, които именно черният дроб е необходимо да обезвреди.

Според специалистите голяма част от заболяванията се дължат на влошените чернодробни функции. Такива се наблюдават в резултат от действието на приеман медикамент (напр. тетрациклини, сулфонамиди, еритромицини, трициклични антидепресанти, перорални контрацептиви и др), липсата на здравословно хранене, прекомерната употреба на алкохол, боледуването от хепатит, отравяния с гъби, и др.

Засягането на черния дроб може да бъде с различна сила – от леко разстройване на функциите му до по-тежки здравословни проблеми като цироза, стеатоза и др.
Според специалисти, полагането на грижи за поддържане на доброто му състояние може да има силно положителен ефект върху цялостното ни здравословно състояние.

Един от ефективните начини да осъществим тази цел е като за известно време преминем към детоксикиращ режим на хранене, който ще ни помогне да се освободим от ненужните мазнини, холестерол, токсини и жлъчни камъни.

Според специалисти, за ефективно противодействие на увреждащите черния дроб фактори е изключително подходяща употребата на специално създаденият за тази цел природен хепатопротектор – Хептен, който има доказано действие както в практиката, така и в различни проучвания. Хептен възстановява и обновява клетките на черния дроб като стабилизира и повишава пропускливостта на мембраната им. По този начин Хептен осигурява правилното функциониране на този орган, а това води и до поддържането на добро здравословно състояние на целия организъм.