Топ храни за мозъка | Спирулина онлайн. Свежа спирулина произведена в България.

4
252
Добави коментар
spirulinabg
spirulinabg

Орехи

Познаваме орехите като една от основните топ храни за мозъка добре. И причината не е само в приликата между ядката и човешкия орган. Въпреки че всички ядки осигуряват мозъчно гориво под формата на белтъчини и омега-3 и омега-6 мастни киселини, орехите са най-добри в това отношение.
Според проучванията, учениците, които редовно похапват от тях, се представят доста по-добре при възприемане, обработване и съхраняване на нова информация. Освен това, тези деца показват и по-добри дедуктивни разсъждения. Нека малчуганите се придържат към ежедневна доза от 1 грам – достатъчно количество, които се побира в дланта на ръката им.

Може би сме свикнали да я приемаме по-скоро като храна за отслабване заради богатото й съдържание на фибри и способността за засищане за дълго време, но често се пропуска да се спомене и това, че овесената каша дава значителен ресурс и на мозъка. Освен това, закуската с овесени ядки е източник на много витамини и минерали, сред които са калий, цинк, витамини В и Е и редица други „приятели“ на детето.