Betta-Giulietta – Една жена, която иска да бъде по-хармонична, по-усмихната, по-спокойна

1
315
Добави коментар
Betta
Betta

Първото нещо, което искам да променя в себе си, е да се „чувствам добре в кожата си“. Искам да съм напълно здрава, енергична, в добро настроение, да изглеждам добре. Това, което иска всяка жена! От къде да започна?

Започвам от хранителния режим. И до сега не съм прекалявала с храната. Даже хората казват, че съм слаба. Но доста често ми се прияждаше нещо сладко. Може би в менюто ми имаше малко повече месо, отколкото ми беше нужно. Обичам зеленчуци, но с плодовете съм малко скарана. Просто ги ям насила.

Реших да направя 6-дневен хранителен режим по метода на Лидия Ковачева – д-р Емилова с цел да изчистя тялото си от токсините. Позволих си този експеримент смело, защото имам подкрепата на моя баща, който от 20 години спазва този начин на хранене. Той е на 86 години, няма хронични заболявания и не пие никакви лекарства. Изглежда свеж, енергичен и доста е слаб.

И така шест дни на чай, плод и мед. През два часа се редуват чай с мед , после плод. За един ден не трябва да се изяждат повече от 800 гр. плод. Аз изяждах на ден по две големи ябълки (на порции) и изпивах 4 шипкови чая с по половин лъжичка мед.

Най-труден е първият ден! Ако човек има воля и е мотивиран, може да издържи. Много хора казват, че не могат да гладуват, защото им призлява и започва да ги боли стомахът или получават главоболие. Да, това е така, но тези симптоми са следствие от токсините, натрупани в клетките ни. Колкото сме повече интоксикирани, толкова повече ще чувстваме по-голямо неразположение. Нужна е мотивация, за да се преборим с този тежък първи ден. И мен ме заболя главата, но реших, че ще продължавам и ще издържа шест дни. Следващите дни са много по-леки. Апетитът почти изчезва. Престана да ми е гладно непрекъснато. Почувствах се по-енергична, а и килограмите се стопиха с шест.

Но трудностите отново се появиха, защото след този режим на хранене следват най-малко 4-5 дни захранване, което си е почти пак гладуване. Постепенно в менюто се включва един суров зеленчук (малък домат) за обяд вместо ябълка, втория ден прибавям един малък, сварен на пара картоф към малкия домат за обяд в 12 часа и за вечеря в 18 часа. Плодовете се запазват в 10 часа и в 16 часа. Чайовете остават в 8 ч., 14 ч. и в 20 часа. Третия ден към домата се прибавя малко зелена салата, а към картофа един, сварен на пара, морков за обяд и за вечеря. Четвърти ден – на обед домат и малко варена тиква, за вечеря зелена салата, домат и филийка препечен хляб от Лимец. Пети ден – домат, варена на пара тиква и една препечена филийка хляб за обяд, а за вечеря – зелена салата с малко домат и една кафена чашка сварени овесени ядки, към които за пръв път може да се прибави малко масло.

През тези пет дни тежкото беше, че апетитът се завърна. Исках да си хапвам непрекъснато, но отново трябваше насила да се въздържам. Сега трудното предстои много време напред. Не трябва да се връщам към старите хранителни навици. Месо мога да ям само веднъж седмично и то в малки количества, риба, непържена, всяка седмица, всеки обяд и вечеря по една голяма купа зелена салата с малко краставица или домат и пшенични кълнове, с лъжица студено-пресован-зехтин, може да се добави и обелено слънчогледово семе и много малко сол. Всъщност такава салата е доста вкусна! Повече бобови храни (зелен фасул, леща, грах, боб, но не бял) с малко хляб от Лимец. Обичам ориз, но не трябва да прекалявам, само понякога и по малко. Например много обичам ориз с маслини и праз.

Започнах първата промяна! За тези почти две седмици на гладуване и захранване видях, че мога, стига да съм мотивирана. Смятам да продължавам все така! Сигурна съм, че това ще ме направи по-здрава, по-енергична и по-щастлива, защото започвам да харесвам това, че дрехите ми не се впиват в тялото, а излишните тлъстинки около кръста почти са изчезнали. И ще изчезнат съвсем!

Сега вече ще се подготвям за нова промяна в живота ми! Каква ще бъде тя? Времето ще покаже! Ще видим след няколко дни!