Преумората, Причинена От Контактите С Хора

1
244
Добави коментар
Freeboss
Freeboss

29 ноември 2018   •   няма коментари   

Преумората, причинена от контактите с хора, всъщност показва, че „имането“ (друг термин за „реалност“) на хора е било намалено. С други думи, когато не можем да се изправим лице в лице с реалността (а хората са част от нея).

Тълпите са реалността

За да подобри афинитета и комуникацията си, необходимо е човек да може да допуска и да конфронтира тълпите. Когато човек е толкова уморен, че едва-едва се търпи наоколо, или е толкова уморен, че трескаво не успява изобщо да си почине, наистина е необходимо да конфронтира тълпите.

Ако човек цял ден е продавал на хора, с които трудно се работи, ще направи грешка, ако реши да избяга от всички хора по света. Вниманието му е било фиксирано върху определени хора, докато самият човек е усещал, че вниманието му е трябва да бъде насочено към други.

Лекът за това е много прост

Човек трябва да отиде на много оживено място – като жп гара или главна улица и просто да върви по улицата и да наблюдава хора. Просто да гледа хората – това е всичко. Ще открием след известно време, че човекът ще почуства, че хората  „не са толкова лоши“ и отношението му към тях ще е много по-сърдечно. Но, по-важното е, че състоянието на свръх-напрежение в работата по отношение на хората ще изчезне, ако човек си създаде навика да прави това всеки късен следобед в продължение на няколко седмици.

Това е едно от най-умните неща, които един търговец може да направи

Тъй като търговският посредник над и отвъд всичко останало е силно заинтересован от това да може да работи с хора и да ги убеждава да купят това, което той им предлага. Когато фиксира вниманието си върху прекалено много клиенти, той се уморява от цялостната идея за разговаряне с хора или за продажби и понижава емоционалния си тон и енергия относно всички свои занимания. После започва да се смята за „измамник“ и накрая вече не се смята за нищо.

Принципът е много прост. Когато човек е станал прекалено интривертен, заобикалящите го неща губят реалността си и той изпитва по-слаб афинитет към тях, и изобщо не може да комуникира с тях. Даже и да комуникира, го прави на ниско емоционално тоново ниво. В такова състояние той лесно се уморява.. Лекарството за това е екстровертността.

Източник : книгата Проблеми в работата – Л. Рон Хъбард

Следвайте ни във Facebook

 

Етикети:как да се справим с преумората, контакти, преумора, търговец