Упражнения по стил с Първата дама на Америка – Мелания Тръмп

1
194
Добави коментар
svetla58
svetla58

Днес в любимите ни „Упражнения по стил” избрахме да обърнем внимание на една дама, чийто стил е толкова необхватен, колкото и учудването ни как такава фина особа би могла да бъде повече от 20 години с такъв недодялан тип. Става дума за нежното цвете от Словения – Мелания Тръмп. Втората първа дама, след съпругата на Куинси Адамс – Луиза, която не е с американски корени.

Първите й стъпки към осъществяването на Американската мечта започват малко преди да срещне своя рицар с лъскави (коси) доспехи на парти. И така, като на истинско купон – нереално и опиянено, преминава целият живот на новата звездна двойка на Америка.

През 2005 Мелания и Доналд се женят с повече от 24 години разлика. За този ден прелестната бъдеща Първа дама облича рокля на Dior, чиято изработка отнема повече от 1000 часа – горе-долу толкова, колкото да приемем избора й за спътник в живота.

„Прекалено висока е, изглежда почти опасно. Просто е… прекалено.”

Това не е мнение на някой моден критик, въпреки че отговаря на истината. Това са думи на самата Мелания Тръмп за една от новите сгради на съпруга си.

Мелания Кнаус се превърна в Първата дама на Америка – Мелания Тръмп, чрез драстична трансформация, още когато съпругът й реши да се кандидатира за президент на Съединените Американски Щати. Пайетите, драматичните кожи, роклите с високи почти до линията на бельото цепки, дълбоките деколтета, дима на нощните клубове, блясъка на нощта и фриволното поведение на публични места леко и отчаяно напуснаха живота на бившия словенски модел, за да отстъпят място на цветовата гама на Белия дом.

В гардероба й трайно се настаниха далеч по-консервативни и елегантни рокли, който й пасват точно толкова добре, колкото и златна коктейлна рокля с форма и размер, можещи да заместят колан.

Сега нейни дизайнери са Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Roksanda Ilincic и Michael Kors. Гламърът все още е ключов детайл от стила й, но е по-полиран, поддържан и лустросан, отколкото през изминалите години. Сега сексапилната 48-годишна красавица прилича на Амал Клуни или херцогинята Кеймбридж.

Рядко може да бъде видяна в панталон, но когато се появи в такъв аутфит, независимо по какъв повод, отново отваря устите на хората – едни, за да я похвалят, други – за да критикуват, а трети просто, защото няма какво да кажат от удивление.

А погледнете краката й на ниски обувки… Все толкова дълги и изящни.

Като повечето висши дами и тя не се страхува от цветовете. Нека си спомним за Мишел Обама или Кралица Елизабет Втора, които толкова смело си играят с цветовете, че понякога резултатът е наистина шокиращ за останалия свят. Всички сме ги виждали в неонови нюанси на вечерни събития или важни церемонии.

Флората е любимият принт на Първата дама на Америка, за разлика от този на Мелания Кнаус, която си падаше по фауната на градската джунгла. Сега е смела в избора си и категорична в решенията си.

Каквото и да си говорим за г-жа Тръмп, едно е категорична константа – тази жена е феноменално красива на 48 и има магична харизма, която се усеща дори през снимковите образи.

Мелания Тръмп преди и сега

Редактор: Марина Делева