Почистване на мазе или таван в София – как да стане най-лесно?

2
147
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

4
апр.
2019

Съвети при почистване на мазе или таван за отлични резултати

Решили сте да изпреварите пролетното почистване и да го направите още сега? Страхотно! Изхвърлянето на отпадъците и всички вещи, които не се ползват, действа много освобождаващо на психиката – подобрява се настроението и се намалява нуждата от следващо почистване. Все пак, колкото по-малко вещи има, по-малко прах и неразбория. Дотук добре. Но ако смятате, че просто ще влезете в мазето или тавана и ще изчистите всичко за два часа, премислете отново.

По-долу ще разберете какво е нужно да направите, за да се справите с тази задача сами (е и с някой добър приятел).

Предпазни средства – едни от най-важните при почистването на места като мазета, тавани и гаражи. Причината е, че обикновено там се събира много прах, паяжини и други замърсявания. Често дразнят кожата – обрив, сърбеж и т.н., а вдишани, може да причинят неприятна кашлица. Затова, ако искате нещата да завършат с удовлетворение, а не със сърбеж, задължително се оборудвайте с маска от аптеката, ръкавици, най-добре промазани, както и стабилни обувки. Последното е важно, тъй като рискът да стъпите върху нещо остро, счупено и да се нараните.
Здрави чували – следващата стъпка е да се снабдите със здрави чували с връзки, за да съберете всички отпадъци на сигурно място. Тънките торбички за кошчетата няма да са ви от полза, тъй като се късат прекалено лесно.
Контейнер под наем – ако наистина става дума за големи вещи като мебели или пък чувалите станат прекалено много, силно препоръчително е да наемете контейнер. Това е допълнителен разход, който обаче ще ви спести неприятностите и глобите, ако решите да изхвърлите ненужните ви вещи до кофата за боклук.
Времето – свободното ви време значително ще намалее, ако решите да се захванете с почистване на мазе, таван или гараж през почивните си дни. Вместо да се насладите на хубавото време на открито и със семейството, да поспите повече, да почетете книга или да гледате любимите си филми, вие ще сте затънали до лактите в мърсотия.
Почерпката – ако действате с приятели, със сигурност ще трябва да отделите средства и време за почерпка на помощниците или да останете длъжници на услуга.

Равносметката дотук изглежда по следния начин:

Предпазните средства и здравите чували няма да ги броим, тъй като сумите не са толкова фрапиращи, но нататък положението се променя.

Контейнерът под наем с обем около 7 кубика, колкото се препоръчва да бъде, струва около 120-140 лв. Времето няма начин да бъде оценено, но със сигурност ще разберете, че не е малко. Почерпката на приятелите също е добре да пресметнете, а ако няма такава, да прецените дали сте склонни да бъдете на разположение при нужда, без значение дали ви е удобно. Добавете и часовете потънали в прах и паяжини, за да получите цялостната картинка.

И какво друго ви остава? Ами да потърсите професионалните услуги на фирма Хамали Стоянов. Услугата включва бус, чували и хора, които да почистят и извозят отпадъците до специално за целта депо.

Колко ще струва това някой друг да почисти и изхвърли отпадъците от тавана, гаража и мазето?

Цената се установява след безплатен оглед на място, но в общи линии се определя от ползваните услуги:

170-200 лв. за почистване на мазе с 2 хамали, чували и бус за извозване на отпадъците.
300-400 лв. за почистване на таван без асансьор, с 4 човека, ползване на камионче и включени чувалчета.

За да получите точна оферта, моля да се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всичките ви въпроси.