Прокуратурата пусна доказателствата срещу Кристиян и шефа на „ТАД груп“. Има и чат с „Биволъ”(СНИМКИ)

1
185
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

По повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определените мерки за неотклонение „парична гаранция“ на собственика на „ТАД груп“ Иван Тодоров и двама от служителите във фирмата, прокуратурата разпространи част от доказателствата, събрани по делото за хакерската атака срещу НАП. Публично достояние вече са и част от свидетелски показания, които ще бъдат представени пред Специализирания наказателен съд. Те се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор.

Заличени са всички лични данни, факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази. В хода на разследването е установено, че сочената за извършител на хакерската атака фирма – „ТАД Груп“, е правила неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества. Събирани били и лични данни за прокурори и следователи в папка със заглавие „Ne se chistiiiii“.

Публикуваме и част от свидетелски показания, които ще бъдат представени в цялост на Специализирания наказателен съд: „Но все пак броят на клиентите е недостатъчен, затова не съм сигурен кой го предложи – И. или К., част от политиката на фирмата за набиране на клиенти да бъде тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти. Тази политика на фирмата се коментираше постоянно в офиса основно между И. и К., като двамата си говореха, че трябва да се изготви списък с най-големите български сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните собственици, като след това бъда привлечени като клиенти.“

Действията по разследването продължават.