Тренировка с ластици – новата услуга в Este Fitness & Spa

1
156
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Покрай ежедневните задачи и предизвикателства на работното място хората често забравят да спортуват и отделят по-малко време за себе си. Истината е, че тренировката е изключително важен фактор за поддържането на стройна фигура и здраво тяло. Напълно достатъчно е да се отделя за спорт до час на ден. Така се разтоварва умът и се премахва натрупаният стрес и напрежение. Разнообразните спортни дейности поддържат мотивацията за тренировка и помагат при избора на подходящи занимания.

Днес ще ви представим най-новата услуга в комплекса Este Fitness & Spa – тренировка с ластици. Заниманията се провеждат както за начинаещи, така и за напреднали и се практикуват с цел повишаване на гъвкавостта и издръжливостта на тялото, изгаряне на излишните мазнини и оформяне на фигурата. Професионален инструктор в спа комплекса се грижи за правилното изпълнение на всички упражнения и безопасността на трениращите.

В човешкото тяло има повече от 600 мускула, голяма част от които са ангажирани в движението на тялото. Древните хора са ловували и събирали плодове, семена и корени за прехрана, а всекидневието им е изисквало непрекъснато движение. В днешно време мнозина от нас прекарват по-голямата част от ежедневието си пред компютъра, на дивана или в автомобила. Движението често е ограничено, а това влошава дейността на сърцето и белите дробове и води до затлъстяване. За да се повиши качеството на живот и да се укрепи имунната система, е препоръчително всеки човек да тренира поне по няколко пъти в седмицата. Упражненията с ластици предоставят отлични възможности за интензивна, ефикасна и функционална тренировка.

Малко са комплексните спортни занимания, които са подходящи за всяка възраст. Тренировка с ластици позволява практикуването на различни серии упражнения, в които да се включи всяка част от тялото, а една ползотворна тренировка е напълно постижима, независимо от възрастта. Тренировъчните ластици се използват и при възстановителни програми след травми и наранявания. Те са с различно съпротивление, което позволява да се включат към програмата на начинаещи и напреднали спортисти. Често изпълнението на еднотипни упражнения в спортната зала се превръща в досадно занимание. С времето мускулите се адаптират към всяко ново движение. Включване на ластици в тренировъчната програма може да модифицира вече познатите упражнения и да достави ново удоволствие. Добавянето на разнообразие към спорта активизира мускулите и дава нови сили и енергия на организма.

Тренировъчните ластици не са подчинени на гравитацията както свободните тежести, а това позволява по-голям обсег на движения и възможност за различни комбинации от упражнения. Включени към тренировката, ластиците подобрява мускулната сила и издръжливост, забързват метаболизма и намаляват подкожните мазнините.  Упражненията акцентират върху зоните корем, седалище и бедра. Всеки трениращ може сам да регулира съпротивлението на ластика и по тази причина практически не съществува риск от нараняване. В резултат от редовните занимания тялото се стяга и оформя, а концентрацията и балансът се подобряват. Тренировките извайват мускулатурата на тялото. Ако вашата цел е да натрупате мускулна маса,  упражненията с ластици също са изключително подходящи.  Може да прибавите комбинация от упражнения с ластици към всяка тренировка, за да загреете тялото, раздвижите ставите и тонизирате мускулите.

Разбира се. За да разнообразите тренировката във фитнес залата, може да включите упражнения с ластици като допълнително кардио занимание. Пробвайте да замените стречинга с кратка тренировъчна програма с ластици или да я практикувате, след като приключите със силовите упражнения в залата. По време на загрявка преди футболен мач много спортисти използват тренировъчни ластици, за да подпомогнат функциите на различните мускулни групи. При кондиционните тренировки се използва собственото тегло, свободни тежести и тренировъчни ластици. При степ аеробиката упражненията с ластици също намират приложение, като служат за укрепване на мускулите на горната част на тялото.

Ако желаете да тренирате в приятна и спокойна атмосфера, в компанията на професионален инструктор, заповядайте в Este Fitness & Spa. Всеки понеделник, сряда и петък от 9.00 може да се присъедините към тренировъчната програма с ластици, която продължава 60 минути. Тренировките се провеждат в групови и индивидуални форми, а за да се включите, е необходимо предварително записване. Интензивността на всяка тренировка се определя от моментното физическо състояние на групата/спортуващия. Преобразете своята фигура и се радвайте на здраво и стегнато тяло с минимални усилия в спа център Este Fitness & Spa.

Последни публикации в блога