Димитър Илиев е Футболист №1 на 2019 г. :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
169
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Капитанът и голмайстор на „Локомотив“ Пловдив Димитър Илиев бе избран за Футболист №1 на България за 2019 г. Националът наследи престижната награда от Кирил Десподов. Призът му бе връчен на изискана церемония, която се проведе в Централния военен клуб. Втори е Антон Недялков от „Лудогорец“, а трети Васил Божиков от „Слован“ Братислава.

112 спортни журналисти гласуваха в анкетата, награди бяха раздадени в още категории. При треньорите №1 стана Стойчо Младенов, извел казахстанския „Кайсар“ до Купата на страната. Втори завърши Петър Хубчев, следван от Станислав Генчев („Лудогорец“).

За най-добър вратар бе избран Пламен Илиев от „Лудогорец“, следван от Мартин Луков („Локомотив“ Пловдив) и Милан Миятович („Левски“).

Най-добър защитник за 2019 г. е Антон Недялков от „Лудогорец“. Втори остана Холмар Ейолфсон („Левски“), следван от Петър Занев (ЦСКА) и Стивън Езе („Локомотив“ Пловдив).

Най-добър халф е Тодор Неделев от „Ботев“ Пловдив, следван от Димитър Илиев („Локомотив“ Пловдив) и Георги Илиев – също от носителя на Купата на България.

№1 при нападателите стана Димитър Илиев („Локомотив“ Пловдив), следван от Клаудиу Кешерю („Лудогорец“) и Мартин Камбуров („Берое“).

За най-прогресиращ млад играч бе избран Станислав Иванов от „Левски“, следван от Мартин Минчев („Черно море“) и Валентин Антов (ЦСКА).

Попадението на Ален Ожболт от „Локомотив“ Пловдив с пета във финала за Купата на България срещу „Ботев“ бе избрано за най-красиво.

За четвърта поредна година бе връчена специалната награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“, присъждаща се за проявени мъжество и характер, смелост и доблест, за безкомпромисност и пълно себераздаване в името на любимата игра и на България.

За най-добра футболистка бе избрана Евдокия Попадинова, следвана от Лиляна Костова и Симона Петкова.

Специалната награда за футболно дълголетие отиде за Георги Илиев, който сложи край на кариерата си в края на 2019 г. Преди това се превърна в рекордьор по мачове в Първа лига – 461.

Димитър Якимов, Наско Сираков, Божил Колев и Добромир Жечев полиучиха специални награди като легенди на родния футбол, които не са получава приз за Футболист на годината, но имат огромен принос към него.