Блогът на Апостол Апостолов :: ПО- ЛОШ ОТ ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ

1
226
Добави коментар
tocco
tocco

                                                                  ДА ПАЗИ ГОСПОД

 

 

Има неща, които не бива да забравяме и прощаваме. Ще ви напомня, че Румен Радев беше „геният“, който на Трети март анализираше щамовете на коронавируса и се изказа подигравателно за тях дори на Шипка. Където събра маса абдали и ги изложи ги на смъртна опасност.  

Да се насладим отново на фатмашката проницателност:

„България даде вчера един огромен принос към световната медицина. Успя да изолира два различни щама на коронавируса. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията, както знаете, се отмениха. Надявам се със същото настървение управляващите наистина да мислят за здравето на българите.“

Сега същият този умник се притеснява за мерките, които взима правителството за борба с епидемията. Има дори наглостта да каже, че не било работа на политиците да се изказват за заразата, да го оставели на специалистите. Такива специалисти като него, нали?

Държавният глава не управлява България, но представлява България. В случая „доктор“ Радев наистина е представителна извадка. Той олицетворява типичния български ахмак, който довчера се подиграваше на умиращите китайци и смяташе заразата за „обикновен грип“, а днес изкупува тоалетната хартия от кварталния магазин и псува некадърното правителство.

Нямаме право да се оплакваме, обаче. Докато коронавируса ни го донесоха китайците от „Илиянци“, този сам си го довлякохме от Хасковско.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.