9 предимства на LED UV мастилата – Printguide.info – Електронно издание за принт технологии

1
150
Добави коментар
maznio007
maznio007

9 предимства на LED UV мастилата за високоскоростен мастиленоструен печат, обобщени от Bill Troxil, Senior Vice President, Strategic Business Development USA. 

Във времената, в които живеем, клиентите очакват доставчиците да им предлагат възможности за подобряване на техните печатни изделия. Според скорошно проучване „Добавяне на стойност към дигиталния печат“, проведено от NAPCO, 94 % от анкетираните търговци съобщават, че основен фактор при избора на доставчици на печат е способността им да предлагат идеи за добавяне на стойност към печата. Изборът на субстрат е един от методите за добавяне на стойност и над половината доставчици, участващи в изследването, заявяват, че се увеличава търсенето от страна на клиентите относно използването на специални печатни медии.

Но при печата върху пластмасови или непорьозни материали, мастилото и процесът на изсъхването му представляват изключително важна подробност, която трябва да се отчете, за да може крайният резултат да бъде висококачествен печат. Ако не се внимава, полученият отпечатък може да се размаже и да липсва острота на изображението.

LED UV мастиленоструйната технология на AccurioJet KM-1 на Konica Minolta може да се справи със задания за висококачествен печат върху широк спектър от субстрати (вкл. специални), като не е необходимо да се използват медии предназначени само за дигитален печат или скъпи покрития.

Част от основните предимства са:

1. Печат върху непорьозни основи – UV мастилото на KM-1 дава възможност за печат върху широка гама от основни материали, включително PVC, Teslin, Tyvek, синтетични и PP синтетични материали, както и фолио, без да е необходима предварителната им обработка. Освен това оригиналните KM технологии създават естествено офсетово усещане.
2. Без време за изсъхване – UV мастилото на Konica Minolta изсъхва незабавно. Това означава, че може да изпращате принт задачи с кратки срокове за изпълнение до следващата производствена стъпка непосредствено след печат.
3. Висока разделителна способност – KM-1 постига реална резолюция от 1200 x 1200 dpi с осем нива на сивото; размер на капката от 3,5 до 7 пиколитра и ясно качество на текста благодарение на обработката на контурите на използваните шрифтове.
4. Широка цветова гама – цветовата гама на KM-1 е изключителна – 68% по-широка от четирицветния офсет.
5. Двустранен печат – в режим на двустранен печат може да се достигне до максимум 1500 листа/час.
6. Точност при регистрация – при печат върху хартиени субстрати UV-мастилото на KM премахва проблемите с вълнообразността или набръчкването, обикновено свързани с термално фиксиране и изсушаване. Регистрацията остава точна.
7. Стабилност на печата – UV-мастилото на KM не изсъхва лесно при излагане на въздух. Това предотвратява разминаването при дюзите, причинено от изсушаване на мастило върху повърхността им. Освен това технологията за транспорт на хартията при KM-1 е идентична с тази на офсетна преса, гарантираща надеждна и стабилна работа по време на целия път на хартията.
8. Устойчивост на светлина – Отпечатъците с UV мастило имат по-голяма устойчивост при излагането на светлина в сравнение с офсетното мастило. Когато са изложени на пряка слънчева светлина, офсетовите отпечатъци започват да избледняват в рамките на 30 дни. UV-отпечатъците на KM-1 се запазват ярки, което ги прави изключителни за тесноформатни табели и дисплеи.
9. Довършителни опции – Konica Minolta си партнира с MGI за разширяване на вече доказаните възможности на AccurioJet KM-1. MGI JETvarnish 3D Evolution може да засили впечатлението от продукта, като допълнително обогати всеки KM-1 отпечатък. Това позволява на тези системи да превръщат обикновени печатни задания в забележителни крайни продукти чрез дигитален частичен печат с цел да подчертаят определени области или да добавят тактилни 3D ефекти. Комбинирайки 3D Evo с вградения модул за горещо фолиране на MGI, ще постигнете още по-бляскав краен резултат.

С помощта на LED-мастиленоструйната преса KM-1 не е нужно да избирате между мастиленоструйната скорост и гъвкавостта на субстрата. Също така не трябва да се отказвате от качеството или стабилността на печата. Навлизайте смело на нови пазари, знаейки, че имате цялата сила и гъвкавост, от която се нуждаете.

Посетете онлайн за повече информация относно мастиленоструйната преса AccurioJet KM-1.

30 интсалации на AccurioJet KM-1.