Блогът на Апостол Апостолов :: ЗАЩО ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛИ И СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ

1
199
Добави коментар

                                                                  ШАПКА НА ТОЯГА

 

Разликата в цените на стоките и услугите в отделните страните членки на ЕС е значителна. Най-скъпо е в Дания, а най-евтино в България!

Това информира вчера на сайта си европейската статистическа служба „Евростат“.

 

Цените на стоките и услугите в Дания са били общо 141% от средната стойност на ЕС. Следващата най-скъпа страна е била Ирландия (134 процента), следвана от Люксембург (131 процента), Финландия (127 процента) и Швеция (121 процента).

 

Това означава, че разликата в цените в най-скъпата и най-евтината държава е близо три пъти.

 

Храните и безалкохолните напитки са най-скъпи в Дания, Люксембург и Австрия. Най-евтините храни и безалкохолни напитки са отчетени в Румъния, Полша и България. Това означава, че храните и безалкохолните напитки са почти двойно по-скъпи в страната с най-високи цени спрямо страните с най-ниски цени.

 

Алкохолът и тютюневите изделия са най-евтини в България (62 процента от средното за ЕС). Най-високи цени на тези стоки миналата година е имало в Ирландия (188 процента), Финландия (157 процента) и Швеция (131 процента).

Ресторантите и хотелите са над три пъти по-скъпи в Дания, отколкото в България.

 

В Евросъюза облеклото е най-евтино в България (79 процента от средното за ЕС) и най-скъпо в Дания (132 процента).

 

Не ни остава нищо друго освен да живеем и да се радваме на живота! Яжте, пийте и се веселете! И си носете новите хубави дрехи!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.