Малахит – свойства и значение

2
244
Добави коментар

Малахита е камък на защитата, изобилието, манифестацията и намерението. Написахме тази публикация, за да ви запознаем с интересни факти за този прекрасен камък.

С какво е свързан малахита?

Чакри: Сърдечна и гърлена чакра

За кои зодии е подходящ малахита: Везни, Скорпион, Козирог, Телец

Планета: Венера

Елемент: Земя

Цветове: Светло до тъмно зелено

Съответсващ архангел и ден: Рафаел; Сряда

Дизайнерско колие гривна и обици от Малахит, Хризокола и кристали Сваровски за зодия Телец История на малахита

Името на малахита идва от гръцкото „Moloche“, което се превежда акто „слез“ – растение, с наситено зелени листа. Още от древността, хората са го използвали за различни бижута и орнаменти, както и като оцветител, стрит на прах.

Древни египетски йероглифи описват малахита като камък, който играе важна роля в съществуването на боговете.

Малахите често е бил използван в защитни амулети за деца. Използван е от римляните и гърците за създаване на красиви вази и скулптури.

Медальон за пари – сърце от Малахит размер XXL плоско

 

Енергийни свойства на малахита

Малахита има силна защитна енергия, която също подпомага изобретателността и интуицията.  Той създава енергийна защита около вас и вашия дом. Малахита активира и прочиства чакрата на сърцето и на гърлото, помагайки ви да усетите енергията на любовта.

Според някои вярвания, може да ви помогне да се отървете от вредни навици или да прекратите взаимоотношенията си с вредни за вас хора. Учи хората да поемат отговорност за своите действия, мисли и чувства. Помага да се освободим от своите задръжки и травми и да почувстваме емпатия.

Малахита помага с усвояването и преработването на информация, което го прави подходящ за хора, които трудно учат или такива, които имат дислексия.

 

Ангелска молитва с малахит за пари и здраве Комплект Амулет с ангелски руни за Архангел Рафаел и сърце нефрит

Полускъпоценните камъни имат енергия и вибрация, но тя не рядко е достатъчна да причини наистина голяма положителна промяна в живота ви. Затова препоръчваме естествените камъни да бъдат използвани като помощно средство.

Малахита е камък, който е покровителстван от Архангел Рафаел – той отговаря за обмена на информация, парите и лечението. Можете чрез малахита да поискате помощ от него – разберете повече тук: Комплект ангелски руни на Архангел Рафаел и сърце от малахит

 

Тук можете да разгледате: бижута, сувенири и подаръци от малахит

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!