Три нередности, които могат да обърнат изборните резултати в САЩ (видео)

1
113
Добави коментар
Novetika
Novetika

Президентските избори в САЩ са толкова „зле проведени“, че не може да се каже кой е победителят.

Това заяви във видео от 25 ноември 2020 г. Мат Брейнард, ръководител на Voter Integrity Project (VIP) и бивш директор за стратегията на кампанията на Доналд Тръмп през 2016 г.

Експертът се е посветил на анализ на изборния процес в шестте спорни щата в текущата президентска надпревара: Пенсилвания, Джорджия, Мичиган, Уисконсин, Аризона и Невада.

Досега екипът му е установил нередности при 1.25 милиона вота и ги разследва по телефона и с проверки в базите с данни.

Откритията на Брейнард са включени в съдебни дела, оспорващи изборните резултати в пет щата, включително Джорджия. Там искът е за 150 000 зачетени незаконни бюлетини и 43 688 непреброени законни гласа.

Нередностите се групират в три категории.

Промяна на адресна регистрация

Едно от най-значимите открития на Брейнард са гласоподаватели, изпратили формуляр за промяна на домашен адрес в друг щат. Въпреки това техният вот е преброен в щата, от който са се преместили.
В Джорджия са установени 138 221 такива лица. Те значително надвишават разликата между Тръмп и Байдън: 12 670 гласа.

В Мичиган такива случаи са 51 302.

В Уисконсин, където на 30 ноември щатът призна електоралната победа на демократическия кандидат Джо Байдън, са открити 26 673 гласували, неживеещи в щата.

В Невада случаите са 27 271. Там изборните резултати в полза на Байдън бяха сертифицирани на 27 ноември.

В Пенсилвания гласувалите без адресна регистрация са 13 671.

В Аризона, Джорджия и Уисконсин откритите нередности с адресна регистрация са повече от разликата между двамата президентски претенденти. Тези три щата предоставят общо 37 електорални гласа.

Разликите в гласовете в полза на Байдън в шестте щата е както следва:

Аризона: 10 457 гласа (11 електорални гласа)
Джорджия: 12 670 гласа (16 електорални гласа)
Невада: 33 596 гласа (6 електорални гласа)
Мичиган: 154 188 гласа (16 електорални гласа)
Пенсилвания: 80 555 гласа (20 електорални гласа)
Уисконсин: 20 608 гласа (10 електорални гласа)

Адреси на пощенски кутии

В Джорджия Брейнард открива 1000 души с адресна регистрация пощенска кутия.

По закон, гласоподавателите трябва да предоставят адрес по местоживеене. Пощенска кутия се позволява само за целите на получаване на кореспонденция. Бездомните могат да посочват като жилищен адрес, адрес на подслон, обществена кухня и дори паркомясто.

Затова, когато за домашен адрес се посочва номер на пощенска кутия, това може да е сигнал за злоупотреба.

В Пенсилвания са открити 1400 такива случая. Те са пуснати по пощата и са повече от обикновено. Според Брейнард, това са чиста проба незаконни гласове, които трябва да бъдат разследвани от ФБР.
От бюрото за разузнаване са проявили интерес към откритията на VIP, писа Брейнард в Twitter на 29 ноември 2020.

Бюлетини изпратени по пощата

Изборите през 2020 г. са белязани от астрономически ръст в изпратените по пощата бюлетини. При тях има и най-богати възможности за злоупотреби.

Девет щата и окръг Колумбия са изпратили бюлетини на всички регистрирани гласоподаватели.
Пет от шестте оспорвани щата са изпратили бюлетини само при поискване, докато Невада е изпратила бюлетини на всички в избирателните списъци.

Брейнард и екипът му са открили, че в петте гореспоменати щата има значителен брой лица, за които е отбелязано, че са поискали да им бъде изпратена бюлетина, но не са я върнали попълнена.

Експертът се свързал с тези хора и се оказало, че много от тях не са заявявали бюлетина. Други са заявили и върнали попълнена бюлетина, но гласът им не е отчетен.

В Аризона, 44% от запитаните твърдят, че не са поискали да им бъдат изпратена бюлетина. Въпреки това гласът им е получен и преброен.

В мичиган, този процент е 24, в Пенсилвания 32, а в Уисконсин и Джорджия 18.

„Това са доста стряскащи цифри!“, каза Брейнард пред медията Epoch Times. „Как е станало това? Кой го е направил? Възможно ли е толкова много хора да са ни излъгали или забравили?“

Между 15 и 33% от гласоподавателите, чиито бюлетини са маркирани като непопълнени и невърнати, твърдят, че всъщност са попълнили и върнали бюлетина.

В Пенсилвания, над 160 000 неотчетени бюлетини, подадени по пощата, са на републикански поддръжници, писаха също от Epoch Times.

Като лекарство за подобни измами, Брейнард предлага пръстов отпечатък вместо подпис, актуализирани избирателни списъци и избирателни машини със софтуер с отворен код.