DEEP DELICATE Urban Couture- бижута направени с много любов

1
125
Добави коментар
svetla58
svetla58

Deep Delicate е от брандовете за бижута и аксесоари, които се открояват с прецизната си изработка и необикновен дизайн. Зад него стои една талантлива млада жена постигнала мечтата си- да работи мечтаната си работа, а именно да твори бижута. 

Таня Киркова е дизайнерът и човекът, който изработва бижутата и прави всичко останало нужно за да функционира Deep Delicate Urban Couture. Често майка и помага за изработката, а сестра и движи малкия филиал в Лос Анджелис.

Разкажи ни за теб, къде се научи да твориш подобни красоти и от колко години се занимаваш с дизайн на бижута?

От съвсем малка започнах за експериментирам с шиене, бродиране, в последствие и с плетене и така с годините развих прецизността и уменията си. Като при много дизайнери ми беше трудно да се огранича само в модата и учих няколко семестъра интериорен дизайн, но не беше достатъчно удовлетворяващо за мен.

Какво е да си дизайнер на бижута в България?

Истината е, че да си дизайнер в България е трудно, особено когато предлагаш нишови продукти, но смятам че е така и при други креативни професии. Но лично за мен всички усисилия и трудности са нищожни на фона на щастието от мечтаната работа.

Как реши да започнеш собствен бранд? 

Винаги съм знаела, че работата “от 9 до 5” не е за мен, просто това не съм аз и че има начин да се издържам с креативност в България.

Беше ли ти трудно в началото? 

Разбира се, имаше период на адаптация на вътрешните ми нагласи с реалността. Започнах да изработвам бижута още през 2012-та година, но официално брандът ми се роди 2014-та година, когато вече имах конкретен план и име.

От какъв материал са изработени бижутата? 

Основният материал, от който изработвам бижутата и аксесоарите ми и това, което ги отличава, са конци със силен металически блясък. Когато основата от тях е вече изплетена, я бродирам с кристали и мъниста.

Какво те вдъхновява за изработката им?

Бих казала, че всеки сезон е различен и се вдъхновявам от модерен дизайн до антични идеи. Също така, много често муза са ми хора – жени, на които се възхищявам.

Имаш ли си най-любимо бижу? 

Това е изключително труден въпрос, защото не мога да отговоря на него. Всичко, което съм изработила до сега притежава нещо от мен и е специално по свой начин.

Смяташ ли, че има мода в България?

Ако трябва да съм честна, смятам че в България има хора с безспорен талант, особено млади дизайнери. Но тук имаме няколко основни проблема – маса от хора вярват, че този бранш е нищо повече от бизнес и създват нискокачествени продукти без оригиналност, а другият проблем е, че им се отдава твърде голямо внимание. За това по-скоро бих казала не – в България няма мода.

Освен онлайн, къде още можем да открием бижутата, които изработваш?

За момента съм ограничила присъствието си само онлайн, тъй като така мога да създавам ограничен брой артикули и да контрилирам качеството им, тъй като всеки изиска дълги часове работа. Почти всеки артикул се изработва конкретно за клиента, така прекарвам почти цялото си време в ателието, което в домът ми.

 

 

Тагове
deepdelicate, etsy, аксесоари, Бижута, бижута с кристали, брошки, българска дизайнерка, диадеми, евелин маркова, интервю, интервю с дизайнер, красиви аксесоари, красиви бижута, модни бижута, обеци, плетени бижута, Ръчно изработени бижута