Мисията (не)възможна: Ето как японската марка Casio си спечели вниманието на Холивуд

2
314
Добави коментар
clashbade
clashbade

За хиляди хора по света брандът е синоним на качество, а иновативните им модели са хит сред младото поколение

Големите марки пишат сами своята история, а до каква степен тя ще се превърне в красива приказка или ще бъде изтрита от следите на времето, това може би не е само въпрос на късмет. Надеждни, достъпни и иновативни – ето така описват моделите на японските часовници Casio хиляди хора по света, които и до днес са предани на интригуващите предложения на бранда.

Японската компания е създадена още през 1946г., като в началото дейността й е била свързана предимно с изработването на калкулатори и микроскопи. Натрупаният опит и прогресивното мислене извеждат фирмата на следващо ниво – тя започва да произвежда ръчни часовници, след което пробива на пазара и със своите първи електронни устройства за отчитане на часа. 

70-те години бележат революционен етап в сферата на часовниците, като вече фокусът е върху кварцовите, а не механичните. Casio представят своя дигитален Casiotron с технология, използвана дотогава при електронните им калкулатори. Тя позволява изчисляването на всяка секунда, минута и час, както и на дните от месеца, което се изписва на LCD екран.

Изминават 10 години и Casio отново преобръща правилата на играта – пуска на пазара своя свръх модерен G-Shock DW5000C. Той е първият по рода си часовник, който има силата да издържи на удари и изпускания от високи сгради. Модата вече не е това, което е била до този момент. G-Shock е груб, масивен и тежък, на фона на нашумелите леки и фини часовници.

Неслучайно той е търсен и до днес, а и е фаворит не само на потребителите, които ценят марката, но и на много от звездите.

Ето как Casio си пробива път и към Холивуд. Моделите им неведнъж са се появявали в кино продукции, предимно заради визията си, която все едно идва от бъдещето. За феновете на Мисията невъзможна не е останал незабелязан фактът, че G-Shock стои на ръката на Том Круз, същият „участва“ и в Скорост с любимия Киану Рийвс.

Сред известните личности, привърженици на японската престижна марка, са Бил Гейтс, Джордж Клуни, Еминем, принц Хари.

Casio залагат на японски механизми, безкомпромисно ниво на изработка, ефектен дизайн, водоустойчивост и набор от полезни функции. Това определено ги превръща през годините в лидери и силни конкуренти в бранша на световните производители на часовници. Колекциите им включват разнообразие при моделите и лимитирани серии, отговарящи на специфичните очаквания на клиентите.