Материали използвани за хидроизолация на основи

1
146
Добави коментар
fire19
fire19

Основите на сградата се хидроизолират, за да са защитени от водата и влагата в почвата по няколко различни начина.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Всяка хидроизолация обаче в основите се базира на предварително проучване относно изпълнението, което може да се приложи към дадения обект. Няма как да имате универсално решение за основите, защото само в един квартал може да има разлика при единия тересн относно неговото местоположение и наличието на подпочвени води.

Материали и продукти за дренажна хидроизолационна система

Когато говорим за материали за хидроизолация, ние всъщност класифицираме материалите според това какъв вид изпълнение сме избрали. Ако например сме решили да направим дренажна хидроизолационна система, ще се наложи да се копае, да се използват допълнително инструменти, консумативи и оборудване, така че водата да се извежда навън. Съвсем друга е системата и продуктите, които ще се използват като се прави директна хидроизолация на основите на една къща докато тя се строи.

Материали за хидроизолация на подземните основи

За подземни конструкции, при които външната повърхност на строителния бетон е недостъпна, хидроизолацията трябва да се постави преди изливането на бетона. Конвенционалните системи са или свободно положени, или самозалепващи се към основата, а не към структурния бетон. 

Това означава, че няма уплътнение между хидроизолацията и конструктивния бетон, което може да доведе до преминаване на вода между хидроизолацията и конструкцията от всякакви течове, които могат да възникнат. В този случай се търсят иновативни решения, така че да не се допуска нахлуване на водата в конструкцията на самата сграда. 

Не е тайна за никого, че основите трябва да се строят, така че да удържат на хидростатичното налягане в почвата. При самият строеж да не се допускат пукнатини и разбира се сградата да се строи на място подходящо за строителство. Хидроизолационните решение при строежа се случват веднага след изливането на основите, така че да се създаде този надежден хидролизиран фундамент.

Мазетата са построени, за да поемат вода, тъй като са построени под ниво. Влажните мазета могат да увредят стълбовете на основата на всяка сграда, да нанесат щети на съхраняваните предмети, да стимулират растежа на мухъл и могат да създадат още куп проблеми.

Протичането на вода в мазето е такъв проблем, който изпълва собствениците на жилища с опасения. Малката струйка или малка локва може да са лека пречка за вас, но всъщност е аларма за по-голям проблем.

Прекалено влажните мазета могат да направят дупка в джоба ви поради тежки ремонти. Ето защо е наложително да знаете някои начини да поддържате мазето си сухо. В този смисъл, напълно реално решение е да хидроизолирате мазето или сутерена от вътрешната му част също.

Ако откриете, че вода капе през пролуки или пукнатини в мазето, трябва да ги запечатате с хидравличен цимент. Този вид материал съдържа някои добавки, които подпомагат адхезията и разширяването на цимента, така че да се запълнят пукнатините.

Тъй като уплътнителят се втвърдява бързо, той лесно преминава дълбоко в пукнатините, за да предотврати навлизането на повече вода вътре. Ако тази задача е извън вашата компетентност, потърсете помощ от професионална компания за хидроизолация на основи.