Съвети за избор на дрехи за бъдещите майки – Vnews новини Варна

1
193
Добави коментар
pupidrupi
pupidrupi

С първата есенна прохлада посягаме към гардероба си за любимия си джъмпер и топъл пуловер. И, ако обикновените дами просто преминават към есенния гардероб, то бъдещите майки се изправят пред въпроса:“Какво да облека?“.

Любимите дрехи вече не пасват на фигурата, модните дънки притискат корема. Дори плетените рокли не спасяват деня. А това означава, че вече трябва да се посети специализиран магазин за нови дрехи, но пазаруването ще бъде малко по-различно. Обичайният ритъм на живот, любимите стилове и токчетата остават настрана по време на бременност. Промените засягат всичко – сън, диета, гардероб, ежедневие. Затова, сега ще трябва повече време за пазаруване. И всяка бременна жена трябва да бъде по-внимателна относно комфорта, който ще донесе дрехата, относно състава на тъканите, които избира за себе си.

Преди пазар трябва да се уточни какво точно ще се пазарува, така няма да се губи време. А в магазина всяка бъдеща майка трябва задължително да премери дрехата и внимателно да прецени дали тя й стяга, дали се търка някъде по тялото. При явен дискомфорт тя не трябва да се купува, сега не е възможно да се свалят килограми.

Поради повишената чувствителност на кожата, бременните трябва да са внимателни при избора на дрехи и бельо –по възможност само естествени материи. Бельото с висока талия ще е твърде тясно и няма да работи. Нарастващите гърди ще се нуждаят от допълнителна опора.  С настъпването на бременността критериите за избор на бельо се променят напълно , както и при дрехите.

Много е важно да се изберат удобни за ходене обувки. Краката и гърбът са подложени на нарастващ стрес и ще започнат да болят повече при неудобни обувки. Препоръчителни са по-прости модели с лепка или просто закопчалки.

Ако бременната няма достатъчно средства да поднови напълно гардероба си, винаги може да се вземе нещо назаем. Дрехите за майчинство традиционно са по-скъпи. А свободните тениски и пуловери, изработени от естествени материи, лесно се намират в обикновените вериги магазини. А може да се вземе и риза от гардероба на съпруга, която със запретнати ръкави ще изглежда страхотно на заоблените женски форми. Тази риза може да се носи самостоятелно или върху тениска и дънки в ранните етапи от бременността. С напредването  чудесен вариант са туники, модерен гащеризон за бременни с печати, специални широки и падащи рокли за бременни.

Всяка бъдеща майка трябва внимателно да избира новите необходими дрехи за бременността си. Без нискокачествена дентела и тесни бикини! Сутиените да се меки, от дишаща материя, да не се впиват в кожата. Синтетиката трябва да се изостави. Да се избират само хипоалергенни материи като памук, лен, деним, естествена вълна.

За всеки сезон дизайнерите на дрехи за бременни не престават да впечатляват с новите си модни предложения. През този сезон тоалетите за бременни са с леко докосване на 60-те години. Актуални за бременни са рокли с прав силует, къси поли , дънки клош и много волани.

Нека всяка бременна жена не се страхува да се възползва от модните тенденции за бъдещи майки. Да се обърне внимание на богатите цветове и ярките щампи, на райетата. Пастелните нюанси си наваксват от миналия сезон – бежово, бледо синьо, прашно розово. Чудесен вариант за туника.

Споделете текущата публикация:

Коментирай